🎓 Geopolítica i tecnologia se citen en Bellesguard

En els II Diàlegs de Bellesguard, la Universitat acollirà unes jornades d'anàlisis en les quals convergeixin els eixos de la geopolítica i la tecnologia. 'La Geotecnologia: un nou paradigma global' és el títol de l'edició d'enguany, que se celebrarà durant els dies 14,15, 16, 17 i 18 de juny en modalitat virtual.

Fecha:


  • Comienza: divendres, 18 de de juny de 2021 a las 09:30h
  • Finaliza: divendres, 18 de de juny de 2021 a las 16:30h
Lugar:


  • Virtual
Contacto

Geopolítica i tecnologia se citen a Bellesguard

En els II Diàlegs de Bellesguard, la Universitat acollirà unes jornades d'anàlisi en què convergeixin els eixos de la geopolítica i la tecnologia. La Geotecnologia: un Nou Paradigma Global és el títol de l'edició d'enguany, que se celebrarà els dies 14, 15, 16, 17 i 18 de juny en modalitat virtual.

Veus de referència en els seus camps respectius il·lustraran un panell temàtic connectat amb qüestions que defineixen un món marcat per les transformacions de la digitalització. Es pot accedir a les sessions previstes per a cada dia mitjançant aquest enllaç.

Els II Diàlegs de Bellesguard es desenvoluparan d'acord amb el programa següent:

  • Dilluns, 14 de juny

Acte d'obertura: Eugenio Gay Montalvo, conseller de Criteria Caixa, S.A i exvicepresident del Tribunal Constitucional; Rafael Rodríguez-Ponga, rector de la Universitat Abat Oliba CEU. 10.00 h.

Sobirania nacional sense sobirania tecnològica. Coronel Ángel Gómez de Ágreda, cap d'Àrea d'Anàlisi Geopolítica de la Divisió de Coordinació i Estudis de Seguretat i Defensa; Juan Corona Ramón, director de la Càtedra d'Estudis Mundials Antoni de Montserrat. 12.00 h.

El teletreball: premi o càstig? María de los Ángeles Tejada Barri, presidenta de la Comissió Laboral i Recursos Humans de Foment i directora general d'Assumptes Públics de Randstad; María Recuero, secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya. 16.30 h.

  • 15 de juny

Un nou pacte educatiu de resiliència tecnològica? Bianca Thoilliez, professora de Didàctica i Teoria de l'Educació i membre actiu del Grup de Recerca sobre Polítiques Educatives Supranacionals (GIPES) de la UAM; Francisco Esteban, professor de Teoria i Història de l'Educació UB. 09.30 h.

l'Índia: el futur alternatiu d'Occident? Rubén Campos, investigador sènior del Real Institut Elcano; Sanjay Verma, ambaixador de l'Índia a Espanya. 12.00 h.

La projecció geoestratègica de l'Armada Espanyola i l'Exèrcit de l'Aire. Manuel García Ruiz, capità de fragata; coronel Enrique Cuenca-Romero, cap de la Secció Aèria de Barcelona. 16.30 h.

Verificar la personalitat física o jurídica en l'època de la virtualitat. Idoia Salazar, membre d'experts de l'Observatori d'Intel·ligència Artificial del Parlament Europeu; Isabel Arias, advocada i professora de Dret Civil de la Universitat Abat Oliba. 18.30 h.

  • 16 de juny

De la democràcia a la telecracia? Emilio Lamo d'Espinosa, expresident del Real Institut Elcano; Josep Piqué Valls, economista, empresari i exministre del govern d'Espanya. 12.30 h.

La UE després de les crisis de l'euro i la pandèmia. Francisco Javier Rupérez, diplomàtic; José María Gil-Robles i Gil-Delgado, expresident del Parlament Europeu. 16.30 h.

Del Patró Or al Patró Divisa i...al patró bitcoin? Ramón Tamames, economista; Juan Corona, director de la Càtedra Jean Monnet sobre Integració Fiscal a la UE. 18.30 h

  • 17 de juny

El Mediterrani, espai d'oportunitats: 25 aniversari del Procés de Barcelona. Senén Florensa, president de la Comissió Delegada del IeMED; cònsol general Lloyd Millen, degà del Cos Consular de Barcelona. 11.30 h.

Antoni de Montserrat: pioner en l'aposta per Àsia. Fernando García de Cortázar, historiador; Agustín Pániker, editor i escriptor; Juan Corona, director de la Càtedra d'Estudis Mundials Antoni de Montserrat de la UAO CEU. 16.30 h

Societat sense socialització? Narcís Michavila, president de GAD3; Beningo Pendás, vicepresident de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. 18.30 h.

  • 18 de juny

L'eix italo-espanyol clau de l'èxit a la UE post-Brexit? Angelo Maria Petroni, secretari general d'ASPEN Institute; Sergio Rodríguez López-Ros, vicerector de Relacions Institucionals i Ordenació Acadèmica de la UAO CEU. 09.30 h.

La contribució de l'Església a l'Estat. Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona; Enric Puig, secretari general de la Fundació d'Escoles Cristianes de Catalunya. 16.30 h.

Geopolítica i tecnologia se citen a Bellesguard