Fecha: dijous, 08 de març de 2018 a las 14:45h

Petits gestos per a la causa diària per la igualtat

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, un grup d’alumnes de Psicologia de la nostra universitat han decidit a títol propi i amb el recolzament de la Universitat aportar el seu gra de sorra a la causa per la construcció d’una societat igualitària entre homes i dones.

Per primera vegada s’ha portat a terme aquesta iniciativa que consisteix en vendre llaços morats, que han elaborat elles mateixes, i repartir cartells pels passadissos de la universitat amb informació de dones que han tingut un gran paper en els seus àmbits però que, malgrat això, han sigut invisibilitzades. Dones com per exemple Maria Anna Mozart, Alice Guy o Esther Lederberg.

Els diners recaptats els donaran a un projecte fet per dones que treballen per i per a la dona anomenat La Pizarra de Raimunda. L’objectiu d’aquesta associació és ajudar dones aïllades que no tenen visibilitat socialment. Les ajuden a conèixer quines són les ajudes que existeixen per a elles i donar suport a les dones que per falta de temps o desconeixement es veuen obligades a afrontar aquestes situacions en solitud.

Concentració

A més, un grup d'estudiants, professors i personal de la Universitat ha secundat l'atur de quinze minuts que havia convocat el Comitè d'empresa. Així, s'ha produït una concentració en la cantonada de Bellesguard amb la Ronda per recolzar a les reivindicacions d'igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Durant aquesta activitat, s'ha llegit un manifest en què s'ha encoratjat a seguir participant en aquesta causa, en què encara queda camí per recórrer.

Dia internacional de la dona