Fecha: divendres, 12 de maig de 2017 a las 20:15h

Manuel Silva apel·la al valor de la llei en la graduació de Criminologia i Dret

Les noves promocions dels graus de Criminologia i Seguretat, i de Dret han celebrat la seva cerimònia de graduació. Un cop ha començat a cantar el cor de la Universitat, l'acte s'ha iniciat amb l'entrada dels togats a l'Aula Magna

A l'inici de la cerimònia, el rector, Dr. Carlos Pérez de Valle, ha donat pas a la intervenció del padrí de la promoció, l'advocat, membre del Cos d'Advocats de l'Estat i del Consell d'Estat, Manuel J. Silva Sánchez. El seu breu parlament ha contingut un al·legat del Dret com a "garantia de la convivència i mitjà de resolució de conflictes" i un doble advertiment. D'una banda, ha advertit de la "degradació del Dret" i del perill que els tribunals esdevinguin "tribunals populars" per mor de la "pressió de l'opinió pública i publicada". Per un altre, també s'ha referit a la crisi de la llei "com a institució", cosa que succeeix quan és tractada de forma merament instrumental, "com si no tingués cap valor objectiu".

Una vegada llegit el compromís del graduat, s'ha procedit a la imposició de la beca als graduats, que han rebut també el corresponent diploma.

La veu dels alumnes s'ha fet sentir a través dels discursos dels delegats i subdelegats de l'últim curs de cada grau. En primer lloc, els representants de Criminologia i Seguretat, José Luis Trillo Moreno i Esther Arderiu Porcar, i, en representació dels alumnes de Dret, Patricia Bonet Macias i Joan Oliva Privat. Aquest últim s'ha referit a la filosofia amb la qual la nostra universitat imparteix els estudis de Dret. "Hi ha dues formes d'estudiar el Dret: reduir-ho a l'aplicació de la normativa o conèixer els seus fonaments". A parer seu, la docència a la Universitat propícia el segon.

El rector, Carlos Pérez del Valle, ha connectat amb la visió de la matèria jurídica que prèviament havia desenvolupat Silva. “El Dret no és una superestructura externa, hi ha dret en tot el que fem. Hi ha un dret immers en cadascuna de les nostres relacions”.

Galeria d'imatges

Dret i Criminologia