馃帗 Les grans idees estan sota les simplement bones

Aquesta afirmaci贸 del professor de Creativitat de la Universitat, Mariano Ba帽os, revela no nom茅s la difer猫ncia entre la mera ocurr猫ncia i la veritable aportaci贸 creativa, sin贸 tamb茅 que el creatiu es relaciona amb la utilitat i, per tant, 茅s un enfocament aplicable en tots els terrenys

Fecha: dilluns, 12 de febrer de 2018 a las 10:00h

Les grans idees estan sota les simplement bones

"Si hi ha funci贸, hi haur脿 creativitat, si no n'hi ha, estarem davant una estupidesa". Aquesta afirmaci贸 del professor de Creativitat de la Universitat, Mariano Ba帽os, revela no nom茅s la difer猫ncia entre la mera ocurr猫ncia i la veritable aportaci贸 creativa, sin贸 tamb茅 que el creatiu es relaciona amb la utilitat i, per tant, 茅s un enfocament aplicable en tots els terrenys. D'aqu铆 la celebraci贸 d'un Taller de Pensament Lateral dirigit de forma transversal a tota la comunitat alumni i que ha condu茂t el mateix Ba帽os.

Si la creativitat 茅s quelcom necessari en tots els 脿mbits i no es restringeix a vedats exclusius de genialitat, la pregunta que sorgeix 茅s si aquesta es pot aprendre. Segons ha explicat Ba帽os, el que es pot fer 茅s adoptar 茅s una actitud de rebel路lia enfront de les rutines preestablertes que tracta d'imposar-nos el nostre cervell. En el funcionament normal de la persona, "a poc a poc s'integren patrons que ens permeten moure'ns pel m贸n sense pensar, quedem aix铆 en mans d'un record o d'un capritx. Som aix铆, i sabent-ho, la qual cosa podem fer 茅s lluitar contra aix貌", ha afirmat.

La sessi贸 s'havia organitzat sota el lema "La veritat 茅s nom茅s una opini贸", frase que al路ludia a una de les idees en qu猫 m茅s ha insistit Ba帽os: que no hi ha una resposta 煤nica als problemes i no cal conformar-se amb la m茅s evident o immediata, sin贸 tractar d'anar m茅s enll脿. "Les grans idees estan sota les bones idees", ha afirmat.

Per tant, per donar amb idees realment creatives 茅s necessari "desmuntar" la convicci贸 que "les coses s贸n com s贸n". Ba帽os ha confrontat els participants en el taller amb aquesta realitat a trav茅s amb d'exercicis interactius que els reptaven a enfocar els problemes des de diferents 貌ptiques.

Taller de Pensament Lateral