馃帗 Vides creuades en moments crucials de la hist貌ria

El Seminari d'Hist貌ria i Societat, coordinat per la professora Rosa M陋 Alabr煤s, organitza el cicle 'Moments crucials de la hist貌ria, vides creuades'

Fecha:


  • Comienza: dijous, 19 de abril de 2018 a las 10:30h
  • Finaliza: dijous, 10 de maig de 2018 a las 10:30h
Lugar:


  • Aula 1.11
Contacto

Vides creuades en moments crucials de la hist貌ria

El Seminari d'Hist貌ria i Societat, coordinat per la professora Rosa M陋 Alabr煤s, organitza el cicle 'Moments crucials de la hist貌ria, vides creuades'. Es tracta d'un seminari formatiu en qu猫 es far脿 un rep脿s de moments crucials de la hist貌ria moderna i contempor脿nia marcats per personatges paral路lels i, al mateix temps, convergents, diferents i coincidents.

Es dur脿 a terme una an脿lisi de les diferents conjuntures de les quals emergeixen grans figures amb visions diferents del m贸n que van viure. El programa d'aquest seminari es divideix en 5 sessions:

La primera ser脿 el 13 d'abril a les 11:30h, en el seminari 'Hernando de Talavera i Francisco Jim茅nez de Cisneros durant el regnat de Ferran d'Arag贸 i Isabel de Castella', impartit per la professora de la nostra universitat, M陋 Laura Giordano.

La segona jornada es dur脿 a terme el 19 d'abril a la mateixa hora. En aquesta ocasi贸, la professora i coordinadora del seminari, Rosa M陋 Alabr煤s, impartir脿 la confer猫ncia sobre 'La guerra de Successi贸 i el canvi din脿stic: Felipe V i l'Arxiduc Carlos'.

'La Il路lustraci贸 cat貌lica i la seva projecci贸 al segle XIX: Josep Torras i Bages i Valent铆 Almirall', 茅s el t铆tol de la confer猫ncia que impartir脿 el professor Emili Boronat. Ser脿 el dimarts, 24 d'abril de 2018.

El dia 4 de maig, el professor de la nostra universitat, Javier Barraycoa, tractar脿 la confer猫ncia 'Les Rep煤bliques: De Francesc Pi i Maragall a Llu铆s Companys'.

El seminari es reprendr脿 el dia 10 de maig, amb una 煤ltima sessi贸 dirigida pel professor de la Universitat Aut貌noma de Barcelona, Miquel Escudero, que exposar脿 el taller sobre 'La conquesta de l'espai en temps de la Guerra Freda: Stanley Kubrick i Andrei Tarkovski'.

L'objectiu d'aquest programa 茅s oferir als assistents recursos d'an脿lisis que propici茂n la comprensi贸 del nostre passat i el debat subseg眉ent sobre les q眉estions del present.