Fecha:


  • Comienza: dijous, 19 de abril de 2018 a las 10:30h
  • Finaliza: dijous, 10 de maig de 2018 a las 10:30h
Lugar:


  • Aula 1.11
Contacto

Vides creuades en moments crucials de la història

El Seminari d'Història i Societat, coordinat per la professora Rosa Mª Alabrús, organitza el cicle 'Moments crucials de la història, vides creuades'. Es tracta d'un seminari formatiu en què es farà un repàs de moments crucials de la història moderna i contemporània marcats per personatges paral·lels i, al mateix temps, convergents, diferents i coincidents.

Es durà a terme una anàlisi de les diferents conjuntures de les quals emergeixen grans figures amb visions diferents del món que van viure. El programa d'aquest seminari es divideix en 5 sessions:

La primera serà el 13 d'abril a les 11:30h, en el seminari 'Hernando de Talavera i Francisco Jiménez de Cisneros durant el regnat de Ferran d'Aragó i Isabel de Castella', impartit per la professora de la nostra universitat, Mª Laura Giordano.

La segona jornada es durà a terme el 19 d'abril a la mateixa hora. En aquesta ocasió, la professora i coordinadora del seminari, Rosa Mª Alabrús, impartirà la conferència sobre 'La guerra de Successió i el canvi dinàstic: Felipe V i l'Arxiduc Carlos'.

'La Il·lustració catòlica i la seva projecció al segle XIX: Josep Torras i Bages i Valentí Almirall', és el títol de la conferència que impartirà el professor Emili Boronat. Serà el dimarts, 24 d'abril de 2018.

El dia 4 de maig, el professor de la nostra universitat, Javier Barraycoa, tractarà la conferència 'Les Repúbliques: De Francesc Pi i Maragall a Lluís Companys'.

El seminari es reprendrà el dia 10 de maig, amb una última sessió dirigida pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Miquel Escudero, que exposarà el taller sobre 'La conquesta de l'espai en temps de la Guerra Freda: Stanley Kubrick i Andrei Tarkovski'.

L'objectiu d'aquest programa és oferir als assistents recursos d'anàlisis que propiciïn la comprensió del nostre passat i el debat subsegüent sobre les qüestions del present.