🎓 Reptes de la immigració i el treball a Europa

Durant els dies 4 i 5 de juliol, la nostra universitat acull el Seminari Internacional 'Immigració a Europa i l'Agenda del Treball Digne de l'OIT'.

Fecha:


  • Comienza: dimarts, 05 de juliol de 2022 a las 09:30h
  • Finaliza: dimarts, 05 de juliol de 2022 a las 17:00h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Reptes de la immigració i el treball a Europa

Durant els dies 4 i 5 de juliol, la nostra universitat acull el Seminari Internacional 'Immigració a Europa i l'Agenda del Treball Digne de l'OIT'. És una activitat que organitza conjuntament amb la Plataforma Internacional de Cooperació i Migració (PICM) i amb la col·laboració del Centre Europeu per a Assumptes dels Treballadors (EZA).

En un món global, la realitat de la immigració i la dels reptes del món del treball han de ser analitzades com a cares d'una mateixa moneda. Això és el que es proposa a través d'aquest seminari, que centrarà la seva mirada en tres pilars: les universitats, com a centres de formació on s'expressa l'ideal de convivència, els reptes i oportunitats de la presència de refugiats a la UE i l'agenda de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

Aquests tres temes seran desenvolupats en les corresponents sessions de treball:

  • 4 de juliol, a les 12.00 h. Sessió de Treball I. 'La Universitat com a espai de convivència i integració'. Presenta el rector de la UAO CEU i president de PICM, Rafael Rodríguez-Ponga, i intervé el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Qualitat de la UAO CEU, Swen Seebach. Debat entre Ignacio Argote, CEAT i secretari de PICM; Jorge Martínez, catedràtic de Mitjans de comunicació de la UAO CEU; Regina Plañiol, directiva corporativa de presidència del grup CEU.
  • 4 de juliol a les 16.00 h. Sessió de Treball II. 'Refugiats a la Unió Europea'. Presenta el vicerector de Relacions Internacionals i Investigació de la UAO CEU, Alessandro Mini, i intervé Aneta Szczykutowicz, Europjski Dom Spotkan Fundacka Nowy (EDS-FNS, Poland). Debat entre Vittorino Rodaro, UNAIE-Trentini nel Pelat, PICM; María Reina Martín, vicepresidenta de PICM i d'EZA.
  • 5 de juliol a les 09.30 h. Sessió de Treball III. 'L'agenda de l'Organització Internacional del Treball: mobilitat dels treballadors'. Presenta Piergiorgio Sciacqua, copresident de EZA i vicepresident de la PICM, i intervé Carmen Parra, directora de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Internacional de la UAO CEU. Debat entre Maribel Alañón, directora de la Fundació Concòrdia i Llibertat i sotssecretària de PICM, i Josep Calvó, tresorer de PICM.

Sessió final, junta directiva i conclusions

El dimarts, 5 de juliol, a les 12.00 tindrà lloc la intervenció d'Antonio di Matteo, president del Movimento Cristiano Lavoratori, que servirà com a sessió final, prèvia a la reunió de la Junta Directiva de la PICM.

A la tarda, a les 16.00 h, es donarà lectura al document de conclusions del seminari.

Audiència amb el cardenal Omella i visita a Santa Anna

Abans d'iniciar els treballs, els participants en el seminari seran rebuts per l'arquebisbe de Barcelona i president del , el cardenal Juan José Omella. Serà el dilluns, 4 de juliol, a les 10.00 h, en la seu del Bisbat.

La tarda del mateix dilluns, 4 de juliol, també està prevista al centre d'acolliment d'immigrants de l'església de Santa Anna.

Reptes de la immigració i el treball a Europa