Fecha:


  • Comienza: dimecres, 24 de octubre de 2018 a las 08:00h
  • Finaliza: dimecres, 24 de octubre de 2018 a las 13:00h
Lugar:


  • Aula Magna
Contacto

La integració com a palanca de canvi a l’empresa

La Llei d'Integració de la Persona Minusvàlida (LISMI) serà l'eix vertebrador dels debats de la IV edició de la Jornada Implementar la RSE, que organitzen conjuntament la nostra Càtedra d'Economia Solidària i l'empresa d'Economia Social 'Apunts'.

La Jornada pren la LISMI com a referència per posar de manifest que el compliment de les seves previsions ha de ser entès com una veritable palanca de canvi en les organitzacions i no com el simple compliment d'un formalisme administratiu. L'enfocament amb el qual s'organitzen les ponències i taules rodones connecta amb la línia ja treballada en anteriors edicions: explorar el concepte 'win-win' entre empreses i organitzacions del tercer sector.

En aquesta línia s'analitzarà la creació de valor que genera la inclusió laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió. Una generació de valor que repercuteix en la mateixa cultura corporativa i en la relació de l'empresa amb el seu entorn, clients i grups d'interès. És a dir, la jornada tornarà a posar l'accent en allò que ha estat la seva raó de ser des del seu naixement: evidenciar que, quan la cultura inclusiva forma part de l'estratègia i la identitat de l'empresa, es genera un cercle virtuós en què tots surten beneficiats.

La conferència inaugural serà a càrrec del president de la consultoria d'innovació estratègica Lead to Change, Xavier Marcet, que parlarà dóna Resposabilidad Social Empresarial en l'era de la Intel·ligència Artificial. El programa inclou també un taller sobre LISMI, que impartirà el cap de servei d'Orientació Laboral de la Direcció general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Iñaki Zallo, així com la taula rodona 'Experiències enriquidores en la implementació de la LISMI'.

La jornada acabarà amb el lliurament dels IV Reconeixements Win Win, que es concedeixen en les categories de 'Promoció de la diversitat', 'Innovació social' i 'Valors socials'.