Fecha:


  • Comienza: dimarts, 05 de setembre de 2017 a las 09:00h
  • Finaliza: dimarts, 05 de setembre de 2017 a las 13:30h
Lugar:


  • Aula 0.10
Contacto

Formació per a una tutoria significativa

La tutoria tradicional basada en la superioritat del tutor davant de l’alumne està canviant cap a noves formes de guiar a l’estudiant, el mentornig. Per aconseguir la aquesta transició de la tutoria al mentoring, la Universitat organitza la Jornada de Formació de Tutors.

El psicòleg, coach i director del postgrau en Psicologia i Coaching en l’Esport a la nostra universitat, Francisco-Solano Romero, lidera el projecte de formació de mentors universitaris, que consisteix en desenvolupar el concepte de tutoria i permetre que realment sigui una intervenció integradora de tots els plànols que influeixen en l’estudiant.

El mentoring implica trencar amb els rols que situaven al tutor en superioritat. L’objectiu que es persegueix és desenvolupar el talent del jove partint del suposat que l’alumne està ple de capacitat i potencial. Els tutors han d’estar a l’altura  d’aquesta etapa tan significativa pels estudiants, potenciar la seva autonomia i iniciativa i, per descomptat, orientar-lo i acompanyar-lo durant els seus anys en la Universitat.