Fecha:


  • Comienza: divendres, 28 de abril de 2017 a las 09:00h
  • Finaliza: divendres, 28 de abril de 2017 a las 15:00h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Trauma i resiliència en les III Jornades de Psicologia

El grup Psykhé, integrat per estudiants del grau en Psicologia amb inquietuds per l'anàlisi i la recerca de temes clau de la seva disciplina, ha introduït un nou enfocament en les Jornades de Psicologia, que se celebren per tercer any consecutiu. Amb el propòsit de guanyar en profunditat i riquesa en les reflexions, s'ha decidit treballar un tema de forma monogràfica. En aquesta ocasió, sota el lema "Superant el trauma", s'abordarà la qüestió del trauma i la resiliència.

Per enriquir el col·loqui que s'establirà sobre aquest assumpte, es comptarà, d'una banda, amb un gran especialista en la matèria, com és el psicòleg de la secció d'interconsulta per al tractament de situacions traumàtiques de l'Hospital Gregorio Marañón, Francisco Duque. D'altra banda, es comptarà amb el testimoniatge de María José Ochoa, una persona que pot compartir l'aprenentatge extret d'una experiència de resiliència.

El dia 28 d'abril suposa la culminació de tota una labor de preparació prèvia que han dut a terme els estudiants de Psicologia implicats. El grup s'ha reunit quinzenalment per comentar els conceptes que se suscitaven al fil de la lectura de "L'home a la cerca de sentit", de Viktor Frankl, i "Superant el trauma", del mateix Francisco Duque. A més, es lliuraran els premis Vila-Saborit amb el qual es distingeix els millors treballs finals de màster de Psicologia General Sanitària presentats a una universitat de Catalunya. El tribunal encarregat d’avaluar les candidatures està format pel catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament en la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia i Olmos, el professor titular de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Universitat Ramon Llull,  Luis Botella, i la professora agregada de l’àrea de Metodologia de les Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, Montserrat Vall-llovera.

La inscripció a la Jornada restarà oberta fins el 26 d’abril mitjançant aquest enllaç.