🎓 Líbia deu anys després de la Primavera Àrab

En 2021, es compleixen deu anys del moviment conegut com a 'Primavera Àrab'. Un fenomen que va suposar la caiguda de nombrosos règims autocràtics en l'espai àrab i que va obrir moltes expectatives de canvi cap a un major pluralisme. No obstant això, el desenvolupament dels esdeveniments ha ofert moltes ombres i inestabilitat.

Fecha: dilluns, 15 de febrer de 2021 a las 10:15h

Líbia deu anys després de la Primavera Àrab

Aquest 2021 es compleixen deu anys del moviment conegut com a Primavera Àrab, un fenomen que va suposar la caiguda de nombrosos règims autocràtics en l'espai àrab i que va obrir moltes expectatives de canvi cap a més pluralisme. No obstant això, el desenvolupament dels esdeveniments ha ofert moltes ombres i inestabilitat.

És hora de fer balanç, i això és el que s'han proposat la Casa Àrab i la Universitat Complutense en el congrés internacional Les Primaveres Àrabs Deu Anys Després, que s'ha celebrat durant els dies 10, 11 i 12 de febrer.

La Càtedra d'Estudis Mundials Antoni de Montserrat ha estat present en el programa d'aquest congrés. Ho ha fet amb una ponència titulada "El paper de la comunitat internacional en la gestió del conflicte de Líbia: llums i ombres". L'han impartida el director de la Càtedra, Juan Corona, i el sotsdirector, Miguel Ángel Medina.

 

Líbia deu anys després de la Primavera Àrab