🎓 Literatura, mimesi i formació del caràcter

om ensenyar la valentia, la generositat, la paciència o la perseverança? És una pregunta que es fa tot educador que es preï, a qui tant com l'aprenentatge de les diferents disciplines li ha d'interessar la formació personal dels seus alumnes. I la resposta està en el relat literari, en la novel·la, en la ficció.

Fecha:


  • Comienza: dilluns, 02 de novembre de 2020 a las 17:00h
  • Finaliza: dilluns, 02 de novembre de 2020 a las 18:30h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Literatura, mimesi i formació del caràcter

Com ensenyar la valentia, la generositat, la paciència o la perseverança? És una pregunta que es fa tot educador compromès, a qui tant com l'aprenentatge de les diferents disciplines li ha d'interessar la formació personal dels seus alumnes. I la resposta és en el relat literari, en la novel·la, en la ficció.

Així ho posa de manifest la professora dels graus en Educació Cintia Carreira al llibre Literatura i mímesis. Fundamentos para la educación del carácter (Octaedro). En aquestes pàgines, reflexiona sobre el fenomen de la mimesi i posa en relació la tendència natural de la literatura a reflectir realitats genuïnament humanes amb el potencial que, alhora, té per transmetre aquesta veritat als lectors.

Així, la ficció literària apareix com la referència més eficaç per a l'educació del caràcter. I, en aquest punt, el llibre fa unes originals aportacions, perquè s'endinsa a proposar mètodes d'avaluació i pràctiques educatives idònies en aquest terreny.

La presentació de l'obra tindrà lloc el 2 de novembre. Es podrà seguir presencialment (mitjançant sol·licitud d'assistència a protocol@uao.es) o virtualment, a través d'aquest enllaç.

Literatura, mimesi i formació del caràcter