馃帗 Literatura i聽mimesi聽per a educar el car脿cter聽

La literatura juga un paper important en l'educaci贸, ja que presenta dilemes morals dels quals tant nens com adults poden reflexionar i aprendre.聽聽

Fecha: dilluns, 27 de juliol de 2020 a las 09:00h

Literatura i聽mimesi聽per educar el car脿cter聽

La literatura exerceix un paper important en l'educaci贸, ja que presenta dilemes morals sobre els quals tant nens com adults poden reflexionar i aprendre.  

Aquesta 茅s la l铆nia en la qual aprofundeix la doctora, investigadora i professora en el grau en Educaci贸 de la nostra universitat Cintia Carreira Zafra a l'estudi Literatura y m铆mesis: fundamentos para una educaci贸n del car谩cter, que ara s'ha publicat en forma de llibre amb l'editorial Octaedro, dins de la col路lecci贸 Universidad.

A l'assaig s'expliquen els fonaments de l'educaci贸 moral i del car脿cter. Aix铆 mateix, el llibre dona resposta a preguntes com: quins m猫todes d'avaluaci贸 s贸n els apropiats, quin 茅s el llegat aristot猫lic en la praxi i per qu猫 els trets positius del car脿cter han suposat un canvi de paradigma.  

A m茅s, s'hi expliquen tres eines pedag貌giques que s贸n els pilars del creixement personal: els exemples morals, la pedagogia de la pregunta i la implicaci贸 familiar.

En aquesta l铆nia, el contingut de l'obra s'enfoca des de la necessitat de vincular l'educaci贸 del car脿cter i la literatura i, d'aquesta manera, es remarca el relat literari com a eina per al cultiu de l'educaci贸 moral. La clau d'aquest aprenentatge 茅s la mimesi, que arriba al seu m脿xim potencial quan es conjuga amb les corresponents fases d'adquisici贸 de trets del car脿cter.  

L'obra es comen莽ar脿 a comercialitzar a inicis de setembre a trav茅s del web i hi haur脿 una versi贸 digital en EPUB i ISBN.

Literatura i聽mimesi聽per educar el car脿cter聽