馃帗 Evocaci贸 de Mart铆 l鈥橦um脿 a la revista Aventura de l鈥橦ist貌ria

La C脿tedra Rei Mart铆 l'Hum脿, comte de Barcelona, de la Universitat Abat Oliba CEU ha volgut commemorar els 610 anys de la mort d'aquest monarca (31 de maig de 1410), 煤ltim sobir脿 de la dinastia comtal catalana, amb la seva resid猫ncia en Bellesguard, a trav茅s del Dossier Mart铆n l'Hum脿 i Casp publicat en la Revista L'Aventura de la Hist貌ria d'aquest mes de maig de 2020.

Fecha: dijous, 21 de maig de 2020 a las 17:15h

Evocaci贸 de Mart铆 l鈥橦um脿 a la revista 'La Aventura de la Historia'

La C脿tedra Rei Mart铆 l'Hum脿, comte de Barcelona de la Universitat Abat Oliba CEU ha volgut commemorar els 610 anys de la mort d'aquest monarca (31 de maig de 1410), 煤ltim sobir脿 de la dinastia comtal catalana, amb resid猫ncia a Bellesguard, a trav茅s del dossier "Mart铆n el Humano y Caspe", publicat a la revista La Aventura de la Historia d'aquest mes de maig de 2020. El dossier constitueix un homenatge a la nostra universitat al mateix temps que un bon exemple del que ha de ser la transfer猫ncia de coneixements a un ampli mercat de lectors d'hist貌ria en una de les revistes m茅s prestigioses de l'脿mbit de l'alta divulgaci贸 hist貌rica.

El dossier ha estat coordinat per la directora de la C脿tedra, la Dra. Rosa M.陋 Alabr煤s, i hi han col路laborat el Dr. Carlos L贸pez (director de l'Arxiu de la Corona d'Arag贸), el Dr. Alfonso Esponera (catedr脿tic em猫rit de la Facultat de Teologia de Val猫ncia), el Dr. Salvador Claramunt (catedr脿tic em猫rit de la Universitat de Barcelona) i el Dr. Ricardo Garc铆a C谩rcel (catedr脿tic em猫rit de la Universitat Aut貌noma de Barcelona).

En aquests temps actuals tan dif铆cils per la pand猫mia que estem patint, hem volgut evocar Mart铆 l'Hum脿, a qui va tocar patir els efectes de la pesta i de la crisi del seu temps. La soluci贸 del problema de la seva successi贸 amb el Comprom铆s de Casp 茅s tota una lli莽贸 de constitucionalisme pactista al mateix temps que una f贸rmula pragm脿tica per fer front a una q眉esti贸 tan greu com la mort d'un rei sense hereus. Una soluci贸 sense guerres ni arbitrarietats pol铆tiques.

Evocaci贸 de Mart铆 l鈥橦um脿 a la revista 'La Aventura de la Historia'