Fecha: dimecres, 26 de setembre de 2018 a las 13:45h

Entre els millors en Llibertat d'Ensenyament

El nostre sistema educatiu està entre els deu millors del món en els indicadors de Llibertat d'Ensenyament. Així es constata en l'"Índex de Llibertat d'Ensenyament. Correlació amb una sèrie d'indicadors", que elabora OIDEL, ONG amb seu en Ginebra i estatut consultiu davant Nacions Unides, UNESCO i el Consell d'Europa.

La Universitat ha acollit la presentació de les conclusions de l'informe, que ha estat a càrrec del policy officer d'OIDEL, Ignasi Grau i Callizo. En general, l'Índex registra una evolució positiva de la Llibertat Religiosa al món. Concretament, el creixement més gran s'ha registrat a Àfrica. Europa-Nord d'Amèrica és la regió que presenta un major grau de desenvolupament d'aquesta llibertat.

Grau, que ha estat acompanyat pel director d'estudis del grau en Dret, Juan José Guàrdia, ha enumerat els paràmetres que es consideren per avaluar el nivell de desenvolupament de la Llibertat d'Ensenyament. Són els següents: possibilitat legal de crear i gestionar escoles no governamentals, taxa neta d'escolarització, taxa d'escolarització en escoles no governamentals i finançament públic d'escoles no governamentals.

Una de les novetats que incorporava l'Índex de 2018 respecte a anteriors edicions és que es deté a comprovar quina correlació existeix entre Llibertat d'Ensenyament i altres factors com a democràcia i governança, cohesió social, finançament públic i qualitat en l'ensenyament. La relació positiva entre Llibertat d'Ensenyament i democràcia és inqüestionable, segons les dades de l'Índex. Respecte als altres tres elements, tal com ha exposat Grau, no es pot dir que la Llibertat d'Ensenyament vagi en detriment de cap d'ells.

Consulta més informació en la nota de premsa.

Llibertat d'Ensenyament