馃帗 Entre els millors en Llibertat d'Ensenyament

El nostre sistema educatiu est脿 entre els deu millors del m贸n en els indicadors de Llibertat d'Ensenyament.

Fecha: dimecres, 26 de setembre de 2018 a las 13:45h

Entre els millors en Llibertat d'Ensenyament

El nostre sistema educatiu est脿 entre els deu millors del m贸n en els indicadors de Llibertat d'Ensenyament. Aix铆 es constata en l'"脥ndex de Llibertat d'Ensenyament. Correlaci贸 amb una s猫rie d'indicadors", que elabora OIDEL, ONG amb seu en Ginebra i estatut consultiu davant Nacions Unides, UNESCO i el Consell d'Europa.

La Universitat ha acollit la presentaci贸 de les conclusions de l'informe, que ha estat a c脿rrec del policy officer d'OIDEL, Ignasi Grau i Callizo. En general, l'脥ndex registra una evoluci贸 positiva de la Llibertat Religiosa al m贸n. Concretament, el creixement m茅s gran s'ha registrat a 脌frica. Europa-Nord d'Am猫rica 茅s la regi贸 que presenta un major grau de desenvolupament d'aquesta llibertat.

Grau, que ha estat acompanyat pel director d'estudis del grau en Dret, Juan Jos茅 Gu脿rdia, ha enumerat els par脿metres que es consideren per avaluar el nivell de desenvolupament de la Llibertat d'Ensenyament. S贸n els seg眉ents: possibilitat legal de crear i gestionar escoles no governamentals, taxa neta d'escolaritzaci贸, taxa d'escolaritzaci贸 en escoles no governamentals i finan莽ament p煤blic d'escoles no governamentals.

Una de les novetats que incorporava l'脥ndex de 2018 respecte a anteriors edicions 茅s que es det茅 a comprovar quina correlaci贸 existeix entre Llibertat d'Ensenyament i altres factors com a democr脿cia i governan莽a, cohesi贸 social, finan莽ament p煤blic i qualitat en l'ensenyament. La relaci贸 positiva entre Llibertat d'Ensenyament i democr脿cia 茅s inq眉estionable, segons les dades de l'脥ndex. Respecte als altres tres elements, tal com ha exposat Grau, no es pot dir que la Llibertat d'Ensenyament vagi en detriment de cap d'ells.

Consulta m茅s informaci贸 en la nota de premsa.

Llibertat d'Ensenyament