Fecha: dimecres, 16 de maig de 2018 a las 16:45h

Comparació entre sistemes de mitjans de l’Europa de l’Est

La professora de Periodisme de la nostra universitat, Adriana Mutu, ha presentat els resultats de la seva investigació sobre la regulació del sector audiovisual a Polònia i Ucraïna a la primera edició del Congrés Internacional “Polish-Ukrainan relationship – economic political and social aspects”. El congrés va comptar amb la participació de més de 30 investigadors dins de l’àmbit de les Ciències Socials i s’ha celebrat a Ucraïna.

The Media Systems in Poland and Ukraine: A cross-country comparative analysis” és la comunicació científica que ha presentat la professora Mutu en aquest Congrés Internacional dedicat a la investigació científica dels sistemes polítics, socials i econòmics als països d’Europa de l’Est. Mutu ha exposat els resultats de la seva investigació sobre la independència formal d’Autoritats Nacionals de Regulació en el sector audiovisual a Polònia i Ucraïna.  

Per una banda, ha analitzat comparativament el disseny institucional dels reguladors nacionals en els mitjans de comunicació, amb un especial interès en els criteris formals sobre el disseny organitzatiu i estructural, els mecanismes de finançament, els instruments de rendició de comptes, així com les competències de les agències de regulació de mitjans. D’altra banda, ha portat a terme un anàlisi estadístic per a determinar les variacions en la independència dels reguladors. El article que ha presentat es publicarà dins del llibre ‘Joint Scientific Publication’.

Nous lligams entre universitats

Com a part del comitè organitzador del Congrés a la ciutat de Chernivtsi a Ucraïna, la professora Mutu ha establert un vincle per a que la Universitat sigui sòcia institucional i co-organitzadora d’aquest esdeveniment, juntament amb les universitats Yuriy Fedkovich Chernivtsi National University (Ucraïna) i Lazarski University (Polònia). Durant el congrés, la professora Mutu també va realitzar el rol de Chairwoman en una sessió de ponències.

Adriana Mutu