🎓 Negociació, acord i oportunitat en el Fons UE

El debat, per tant, està molt viu. La Càtedra Jean Monnet sobre Integració Fiscal a la UE (EUFIS), recentment creada per la nostra universitat, vol contribuir a la reflexió mitjançant la celebració de la taula rodona 'Negociació, acord i oportunitat del Pla Next Generation EU'.

Fecha:


  • Comienza: dimarts, 09 de febrer de 2021 a las 12:00h
  • Finaliza: dimarts, 09 de febrer de 2021 a las 13:30h
Lugar:


  • Virtual
Contacto

Negociació, acord i oportunitat al Fons UE

El tema central de la política comunitària durant l'any 2021 serà la gestió i negociació dels diferents trams dels Fons Next Generation EU. L'aprovació d'aquest fons de transformació econòmica com a resposta a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia ha suposat una fita per a la Unió Europea: significa un augment substancial del pressupost comunitari, l'acceptació que part dels fons siguin transferències a fons perdut i l'acostament a una fórmula d'endeutament mutualitzada.

Són novetats importants que venen associades a una filosofia: els recursos del fons han de servir per transformar les economies. Per això, el debat va més enllà de la mera aprovació del fons, queda una part molt important del procés: determinar els projectes als quals es destinaran els recursos del Next Generation EU.

El debat, per tant, està molt viu. La Càtedra Jean Monnet sobre Integració Fiscal a la UE (EUFIS), recentment creada per la nostra universitat, vol contribuir a la reflexió mitjançant la celebració de la taula rodona "Negociació, acord i oportunitat del Pla Next Generation EU". Comptarà amb la participació de l'economista i vicepresident del grup Renew Europe al Parlament Europeu, Luis Garicano, i del corresponsal d'El Mundo a Brussel·les, Pablo Rodríguez Suanzes. El col·loqui estarà moderat pel professor d'Economia i membre de la Càtedra, Albert Guivernau.

Accés a la retransmissió mitjançant aquest mail

Negociació, acord i oportunitat al Fons UE