🎓 Participació com a neuro-psicòloga en el Pla de Rehabilitació de Catalunya

La professora del grau en Psicologia, Júlia Ballester, ha participat en la nova actualització del 'Pla de Rehabilitació de Catalunya: abordatge integral del funcionament i la discapacitat’.

Fecha: divendres, 26 de de maig de 2023 a las 17:30h

Participació com a neuro-psicòloga en el Pla de Rehabilitació de Catalunya

La professora del grau en Psicologia, Júlia Ballester, ha participat en la nova actualització del 'Pla de Rehabilitació de Catalunya: abordatge integral del funcionament i la discapacitat’. El document ofereix una referència per a tractar la discapacitat des d'una perspectiva integral, no únicament centrada en els serveis especialitzats de rehabilitació, sinó comprensiva del conjunt del procés assistencial, que inclou promoció, prevenció, teràpia, seguiment i manteniment. D'aquesta manera, el Pla implica el conjunt del sistema de salut i també a altres sectors i a la comunitat en el seu conjunt. 

D'acord amb aquesta filosofia, el Pla conté una gran novetat respecte a l'edició anterior, que data de 2008: entre els *doscientes professionals participants, s'ha incorporat la veu dels neuropsicòlegs. Per primera vegada, els neuropsicòlegs estan inclosos en les directrius de la Generalitat sobre la rehabilitació de les persones. Això vol dir que els professionals de la neuropsicologia han d'estar en els equips d'atenció als trastorns neurològics, de la parla, del llenguatge i la deglució, del desenvolupament i fragilitat. 

Precisament, la intervenció la professora Júlia Ballester s'ha produït en qualitat de neuropsicòloga. Les seues aportacions se centren en l'àmbit del Pla que tracta de malalties pediàtriques i de la paràlisi cerebral.
La presentació del Pla va comptar amb la participació del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manuel Balcells

Participació com a neuro-psicòloga en el Pla de Rehabilitació de Catalunya