馃帗 Dues simb貌liques novetats en la celebraci贸 de la Conversi贸 de Sant Pau

La Universitat ha celebrat la festivitat de la Conversi贸 de Sant Pau. D'aquesta manera, la nostra comunitat universit脿ria ha retut homenatge al seu patr贸: l'ap貌stol Sant Pau.

Fecha: dimecres, 29 de gener de 2020 a las 19:45h

Dues novetats simb貌liques en la celebraci贸 de la conversi贸 de sant Pau

La Universitat ha celebrat la festivitat de la conversi贸 de sant Pau. D'aquesta manera, la nostra comunitat universit脿ria ha retut homenatge al seu patr贸: l'ap貌stol sant Pau.

Ha estat una jornada plena d'estrenes. La cerim貌nia, en si mateixa, ha constitu茂t una novetat, ja que 茅s la primera vegada que la Universitat celebra un acte expressament dedicat a la festivitat de sant Pau.

A m茅s, l'acte tamb茅 ha contingut dues prim铆cies de gran valor simb貌lic. La primera de les quals ha estat la presentaci贸 de l'oraci贸 de la Universitat Abat Oliba CEU, que la presidenta del Consell d'Estudiants, Mar铆a Biescas, s'ha encarregat de llegir p煤blicament per primera vegada. El cor tamb茅 ha aportat un fet in猫dit, perqu猫 ha interpretat per primera vegada l'Himne de la conversi贸 de sant Pau, amb m煤sica composta per Francesc Casado.

Tractant-se d'un acte dedicat a la figura de sant Pau, la lli莽贸 magistral ha versat sobre la seva contribuci贸 singular al creixement de l'Esgl茅sia. D'aix貌 s'ha encarregat el viceconsiliari nacional de l'Associaci贸 Cat貌lica de Propagandistes i director de Pastoral i Voluntariat del CEU, Andr茅s Ramos, que ha descrit l'ap貌stol com "un campi贸 de la llibertat i de l'universalisme cristi脿". La caracter铆stica definit貌ria de Saulo de Tars va ser el seu lliurament total a la causa i la seva fe en el poder transformador de l'anunci de l'Evangeli: "Sant Pau estava conven莽ut que de cada creient havia de n茅ixer un ap貌stol". D'aqu铆 la seva estrat猫gia de fer apostolat a les principals ciutats perqu猫 el missatge despr茅s es propagu茅s pel territori circumdant.

Com ha explicat Ramos, la seva vida va ser un viatge per tot el Mediterrani per anunciar la paraula. I aquesta predicaci贸 tamb茅 el va portar al Mediterrani occidental, a la Hisp脿nia romana. De fet, les fonts documentals, arqueol貌giques i epigr脿fiques apunten al fet que el seu desembarcament en el territori del nostre pa铆s s'hauria produ茂t no gaire lluny d'aqu铆: al port de Tarragona.

Tamb茅 han fet 煤s de la paraula el secretari de l'ACdP a Barcelona i secretari general de la Universitat, Pablo Nuevo, que ha al路ludit al fi "evangelitzador de la vida p煤blica" de l'associaci贸 i les seves obres, entre les quals es compta la Universitat, i el rector Rafael Rodr铆guez-Ponga, que ha recorregut a la projecci贸 internacional de sant Pau per recordar una reflexi贸 d'脕ngel Herrera Oria: "El b茅 com煤 avui no 茅s el b茅 d'un estat o una naci贸, sin贸 el b茅 com煤 de tota la humanitat".

 

Dues novetats simb貌liques en la celebraci贸 de la conversi贸 de sant Pau