🎓 Novetats d’una Sagrada Família que abraça la natura

Després d'un llarg període d'obres parades, la Sagrada Família ja té data per a una nova fita en els progressos de la construcció. El dia 8 de desembre, de la Immaculada Concepció, serà inaugurada la torre de la Mare de Déu. Així ho ha anunciat el president delegat del Patronat de la Fundació Basílica de la Sagrada Família, Esteve Camps, durant un acte celebrat en la Universitat amb motiu de la presentació del curtmetratge 'Creation in Gaudí'.

Fecha: divendres, 18 de juny de 2021 a las 15:15h

Novetats d’una Sagrada Família que abraça la natura

Després d'un llarg període d'obres parades, la Sagrada Família ja té data per a una nova fita en els progressos de la construcció. El dia 8 de desembre, de la Immaculada Concepció, s'inaugurarà la torre de la Mare de Déu.

Així ho ha anunciat el president delegat del Patronat de la Fundació Basílica de la Sagrada Família, Esteve Camps, durant un acte celebrat a la Universitat amb motiu de la presentació del curtmetratge Creation in Gaudí.

"Al cap d'un any de tenir les obres parades, sí que s'ha pogut acabar la torre de la Mare de Déu i està programat que sigui inaugurada el dia de la Immaculada Concepció, 8 de desembre", ha afirmat Camps.

El president del Patronat ha explicat que la torre estarà coronada per "una estrella de dotze puntes que estarà il·luminada dia i nit". D'aquesta manera, "ha nascut a Barcelona una nova estrella", que il·luminarà la ciutat "després d'aquesta pandèmia que tots hem sofert".

Esteve Camps ha destacat que el documental Creation in Gaudí, promogut per la Fundació Cultural Ángel Herrera Oria amb el suport de l'Associació Catòlica de Propagandistes, "valora" la Sagrada Família "no només arquitectònicament sinó pel missatge que transmet tota la seva obra". També ha lloat la tasca de l'arquitecta Chiara Curti, narradora del curtmetratge, en la interpretació "cultural i espiritual" de la proposta de Gaudí.

La directora d'aquesta producció audiovisual, María Laín, ha subratllat que aquesta obra pretén "ser una abraçada a totes les criatures de la Creació". Promotora del moviment Christian Youth for Climate, considera que "hem oblidat que som terra". En la línia de l'encíclica Laudatio si, vol contribuir al fet que els espectadors "accedeixin a la bellesa del temple i de la naturalesa".

En aquesta línia, l'arquitecta Chiara Curti, les exposicions de la qual serveixen de fil conductor en l'obra, ha recordat que "la cura de la casa comuna és bàsica en el cristianisme i en la Sagrada Família".

En l'acte hi han participat també el rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, i el director de la Fundació Cultural Ángel Herrera Oria, Fernando Lostao.
 

Novetats d’una Sagrada Família que abraça la natura