馃帗 Arrenca la nova enquesta d鈥檕cupabilitat d鈥橝QU

L'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha iniciat els treballs de l'enquesta d'inserci贸 laboral de la poblaci贸 titulada del sistema d'educaci贸 superior catal脿.

Fecha: divendres, 10 de gener de 2020 a las 16:00h

Arrenca la nova enquesta d鈥檕cupabilitat de l鈥橝QU

L'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha comen莽at a fer l'enquesta d'inserci贸 laboral de la poblaci贸 titulada del sistema d'educaci贸 superior catal脿. Hi participen tots els centres propis i adscrits de les universitats catalanes i centres que imparteixen ensenyaments art铆stics superiors equivalents a grau.

En les diferents enquestes que fa l'AQU, es tenen en compte aspectes relacionats amb l'ocupaci贸, la qualitat de l'ocupaci贸 i la satisfacci贸 amb els estudis cursats. Aquestes enquestes tenen com a objectiu principal recollir informaci贸 de cada titulaci贸 per poder millorar els plans d'estudis oferts.

En aquesta nova edici贸, el p煤blic de l'enquesta seran els estudiants de grau que van acabar els estudis l'any 2016. En el cas dels estudiants de t铆tols superiors equivalents a grau, els estudiants de m脿ster, i els doctors que van defensar la tesi doctoral, es prendr脿 com a refer猫ncia els anys 2015-2016.

A m茅s, i a difer猫ncia d'altres edicions, enguany tamb茅 es tornar脿 a preguntar als enquestats de l'edici贸 del 2005 amb l'objectiu de con猫ixer les difer猫ncies de g猫nere en la inserci贸 laboral 20 anys despr茅s d'haver acabat els estudis.

El per铆ode en qu猫 es faran les enquestes ser脿 entre el 8 de gener i el 31 de mar莽. En el sondeig s'enquestar脿 m茅s de 78.000 persones titulades del sistema d'educaci贸 superior catal脿, una xifra que representa un increment del 14 % respecte a l'edici贸 anterior. Previsiblement, se'n presentaran els resultats al juliol.

脡s la tercera vegada que la Universitat participa en l'estudi d'inserci贸 laboral d'AQU. En les dues edicions anteriors les dades de l'enquesta van constatar l'alt grau d'ocupabilitat dels nostres titulats, que se situa per sobre del 90 %. Aquest percentatge, superior a la mitjana, es complementa amb un altre referit a la qualitat, ja que pr脿cticament tots els nostres titulats amb ocupaci贸 desenvolupen funcions per les quals es requereix formaci贸 universit脿ria.

 

Arrenca la nova enquesta d鈥檕cupabilitat de l鈥橝QU