Fecha: dilluns, 11 de juny de 2018 a las 11:00h

Noves oportunintats comercials a Àfrica

Dins dels continguts del Global MBA del CEU Institute for Advanced Management, s'està impartint l'assignatura 'Doing Business in Europe and Àfrica'. Les classes d'aquesta part del màster són a càrrec del directiu de Promaco Carlos Larrahona i la primera sessió va comptar amb la presència del president de Foment del Treball i vicepresident de la CEOE, Joaquim Gay de Montellà, que va fer una presentació introductòria.

Gay de Montellà va parlar des de la perspectiva que li concedeix el fet de ser president de la Comissió de Relacions Internacionals de la CEOE. En aquest sentit, va destacar el gran potencial d'expansió comercial que Àfrica ofereix a les empreses espanyoles. A parer seu, abans de la dècada dels cinquanta, el continent africà prendrà el relleu d'Àsia i Sudasia com a àrea d'oportunitats de negoci. Això suposa un avantatge per a les companyies espanyoles, "que tenen molt més a prop Àfrica que Àsia".

Per les raons exposades, el president de Foment del Treball considera estratègic la implantació de l'"enllaç fix de Tarifa", que serviria per connectar Europa i Àfrica a través de l'estret de la mateixa manera a com succeeix entre el continent i Gran Bretanya al Canal de la Manxa. "Des de la CEOE estem empenyent perquè es faci, són només 14 quilòmetres".

A més, Gay de Montellà afirma que cal aprofitar els dos "grans corredors del comerç mundial", va assenyalar en referència a la Ruta de la Seda i als fluxos comercials que transiten pel Canal de Suez.

Amb l'exposició de Gay de Montellà es va obrir un nou capítol del Global MBA del CEU IAM. Aquest màster es desenvolupa en tres ciutats (Kobe, Boston i Barcelona). La nostra universitat és la seu del tram barceloní del programa.

Gay de Montellà