🎓 El pensament filosòfic ens fa humans

El Saló de Graus de la nostra universitat ha acollir l'acte d'inauguració de la tercera promoció del grau semipresencial en Filosofia, que impartim conjuntament amb la Universidad Católica de Ávila.

Fecha: dijous, 07 de de setembre de 2023 a las 17:15h

El pensament filosòfic ens fa humans

El Saló de Graus de la nostra universitat ha acollir l'acte d'inauguració de la tercera promoció del grau semipresencial en Filosofia, que impartim conjuntament amb la Universidad Católica de Ávila.

La cerimònia ha constat de dues parts. En la primera d'elles, Mariano Bártoli, coordinador del grau en la nostra universitat ha presentat als intervinents i subratllat la relació entre les dues Universitats en el marc d'aquest acte inaugural. Fernando Romera, degà comissari de la Facultat d'Humanitats i Educació de la UCAV, ha destacat la necessitat que tota societat recolzi a aquests que tenen la intenció d'estudiar filosofia i de fer-ho en algun marc que suposi una particular escola filosòfica, com és el cas de l'empremta tomista que té el grau en Filosofia. S'ha alegrat, també, del nombre d'alumnes que cursen aquest grau i que demostren l'interès dels joves actuals per la filosofia i pel pensament en un món que pretén donar-li l'esquena.

Marcin Kazmierczak, degà de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats ha reivindicat també la importància de la intel·ligència especulativa com el detall que ens distingeix de la resta d'animals, precisament enfront de l'apetit irascible que li és propi a l'individu jove. També ha animat a no tenir por si es fes preguntes, davant d'aquesta condició inicial, i a plantejar-les al professorat com una manera de progressar en aqueix pensament teòric.

Així mateix, també ha agraït a tots els que han col·laborat en l'èxit d'aquest grau, especialment a la rectora de la UCAV, Rosario Sáez Yuguero, i al catedràtic Enrique Martínez

Finalment, ha fet ús de la paraula, Laura Amado, vicerectora d'estudiants i professora de Psicologia. Ha parlat de la importància d'aquests estudis, així com del doble grau en filosofia i psicologia, que s'imparteix en la nostra universitat. També ha explicat les diferents activitats i ofertes per als estudiants i les propostes que els mateixos estudiants poden exposar per al millor funcionament dels estudis.

Ha conclòs Mariano Bártoli amb una explicació de com la filosofia dóna ordre i direcció a la resta de sabers que s'imparteixen en les universitats i la importància que té en el coneixement humà i que porta a plantejar-se les últimes preguntes sobre cadascun dels sabers.

El pensament filosòfic ens fa humans