馃帗 Perspectiva universit脿ria en el Consell Escolar

A m茅s de les seves funcions com a rectora honoraria i professora del Departament d'Empresa i Economia de la nostra universitat, la Dra. Eva Perea exerceix una altra responsabilitat estretament connectada amb l'actualitat educativa dels nostres dies: la de membre del Consell Escolar de l'Estat.

Fecha: dimarts, 26 de maig de 2020 a las 12:45h

Perspectiva universit脿ria al Consell Escolar

A m茅s de les seves funcions com a rectora honor脿ria i professora del Departament d'Empresa i Economia de la nostra universitat, la Dra. Eva Perea exerceix una altra responsabilitat estretament connectada amb l'actualitat educativa dels nostres dies: la de membre del Consell Escolar de l'Estat.

El Consell Escolar de l'Estat 茅s el m脿xim 貌rgan consultiu a escala estatal sobre q眉estions educatives. En el seu si estan representades totes les inst脿ncies que formen part de l'脿mbit de l'ensenyament, dins les quals el Consell reserva quatre llocs per a membres del m贸n universitari, i Eva Perea n'ocupa un.

El Consell 茅s un 貌rgan de participaci贸 dels diferents sectors del m贸n de l'ensenyament i t茅 una funci贸 consultiva, d'assessorament i proposta al Govern en mat猫ries educatives. Aquestes atribucions acostuma a exercir-les a trav茅s de dict脿mens, que s贸n preceptius en el cas de lleis que tinguin transcend猫ncia educativa.

Encara que la tramitaci贸 de la Llei org脿nica d'educaci贸 茅s actualment el tema central del debat en el si Consell, la veritat 茅s que la situaci贸 generada en l'ensenyament primari i secundari i en l'educaci贸 superior per la crisi sanit脿ria tamb茅 ha ocupat gran part de les seves 煤ltimes sessions. Aix铆 va quedar reflectit en el document de proposta publicat el dia 7 d'abril, en qu猫 se suggerien al Govern una s猫rie de pautes relacionades amb la situaci贸 creada per la pand猫mia i l'estat d'alarma.

Amb la vista posada en el curs vinent, el Consell ja ha redactat un esborrany de propostes, que seran discutides en la reuni贸 del 16 de juny. Es tracta d'un document molt ampli que inclou els apartats seg眉ents: "Inversi贸 en educaci贸: recursos materials i humans. Bretxa social/bretxa digital"; "Autonomia econ貌mica, organitzativa i pedag貌gica dels centres educatius"; "Professorat: dotaci贸 d'equips docents, metodologia i treball en equip"; "Adaptaci贸 dels curr铆culums per al nou curs 2020/21 i els seg眉ents"; "Avaluaci贸, cont铆nua i final, pas de curs i 猫xit educatiu a prim脿ria i secund脿ria", i "Mesures que podrien contribuir a fer que tot l'alumnat tingui futur".

La professora Perea formar脿 part activa de la discussi贸 de les diferents propostes, a les quals aportar脿 la perspectiva universit脿ria.

Perspectiva universit脿ria al Consell Escolar