🎓 Perspectiva universitària en el Consell Escolar

A més de les seves funcions com a rectora honoraria i professora del Departament d'Empresa i Economia de la nostra universitat, la Dra. Eva Perea exerceix una altra responsabilitat estretament connectada amb l'actualitat educativa dels nostres dies: la de membre del Consell Escolar de l'Estat.

Fecha: dimarts, 26 de de maig de 2020 a las 12:45h

Perspectiva universitària al Consell Escolar

A més de les seves funcions com a rectora honorària i professora del Departament d'Empresa i Economia de la nostra universitat, la Dra. Eva Perea exerceix una altra responsabilitat estretament connectada amb l'actualitat educativa dels nostres dies: la de membre del Consell Escolar de l'Estat.

El Consell Escolar de l'Estat és el màxim òrgan consultiu a escala estatal sobre qüestions educatives. En el seu si estan representades totes les instàncies que formen part de l'àmbit de l'ensenyament, dins les quals el Consell reserva quatre llocs per a membres del món universitari, i Eva Perea n'ocupa un.

El Consell és un òrgan de participació dels diferents sectors del món de l'ensenyament i té una funció consultiva, d'assessorament i proposta al Govern en matèries educatives. Aquestes atribucions acostuma a exercir-les a través de dictàmens, que són preceptius en el cas de lleis que tinguin transcendència educativa.

Encara que la tramitació de la Llei orgànica d'educació és actualment el tema central del debat en el si Consell, la veritat és que la situació generada en l'ensenyament primari i secundari i en l'educació superior per la crisi sanitària també ha ocupat gran part de les seves últimes sessions. Així va quedar reflectit en el document de proposta publicat el dia 7 d'abril, en què se suggerien al Govern una sèrie de pautes relacionades amb la situació creada per la pandèmia i l'estat d'alarma.

Amb la vista posada en el curs vinent, el Consell ja ha redactat un esborrany de propostes, que seran discutides en la reunió del 16 de juny. Es tracta d'un document molt ampli que inclou els apartats següents: "Inversió en educació: recursos materials i humans. Bretxa social/bretxa digital"; "Autonomia econòmica, organitzativa i pedagògica dels centres educatius"; "Professorat: dotació d'equips docents, metodologia i treball en equip"; "Adaptació dels currículums per al nou curs 2020/21 i els següents"; "Avaluació, contínua i final, pas de curs i èxit educatiu a primària i secundària", i "Mesures que podrien contribuir a fer que tot l'alumnat tingui futur".

La professora Perea formarà part activa de la discussió de les diferents propostes, a les quals aportarà la perspectiva universitària.

Perspectiva universitària al Consell Escolar