🎓 Portal per la transició ‘on line’ de la universitat espanyola

El Ministeri d’Universitats i CRUE Universidades Españolas han impulsat la creació d’un portal de contingut i recursos per la docència on line. El projecte denominat “Conectad@s: la universidad en casa” ha sigut dissenyat per la Universitat Oberta de Catalunya i la Universidad Nacional de Educación a Distancia, amb la contribució de la resta d’universitats espanyoles.

Fecha: dilluns, 30 de març de 2020 a las 10:30h

Portal per a la transició ‘online’ de la universitat espanyola

El Ministeri d’Universitats i CRUE Universitats Espanyoles han impulsat la creació d’un portal de contingut i recursos per a la docència en línia. El projecte, denominat “Connectad@s: la universitat a casa”, ha estat dissenyat per la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància, amb la contribució de la resta d’universitats espanyoles.

El projecte és una iniciativa orientada a assessorar i posar a disposició del conjunt d’universitats d’Espanya recursos per afrontar de manera més efectiva la suspensió de la docència presencial pel coronavirus.

L’objectiu del portal, que s'anirà actualitzant, és servir de suport als docents, estudiants i a la societat en general en matèries d’educació online

El web recull diversos recursos d’orientació i formació per als professors sobre la metodologia de formació en línia, per utilitzar-la per al disseny i desenvolupament de cursos virtuals. També ofereix als alumnes materials digitals i continguts en obert de diverses àrees de coneixement.

Entre el contingut que s’ofereix al professorat i a l’alumnat, s’inclouen conferències, consells, materials de divulgació i atenció personalitzada per a la cura psicològica de qui ho necessiti a causa de l’estat d’alarma.

Amb aquesta solidaritat, responsabilitat social i col·laboració ciutadana, el Ministeri d’Universitats i CRUE Universitats Espanyoles posen recursos de docència online a disposició de qui s’ha vist obligat a incorporar-se al sistema de formació a distància a causa de la pandèmia.

Tots els recursos i continguts de la plataforma #LaUniversitatACasa són gratuïts i estan enfocats a la comunitat universitària espanyola i les institucions d’educació.

Portal per a la transició ‘online’ de la universitat espanyola