馃帗 Postgraduate Degree in Primary Years Programme

educacion primaria
Postgraduate Degree in Primary Years Programme
sol路licita informaci贸
Denominaci贸

Postgraduate Degree in Primary Years Programme

脌rea acad猫mica

Educaci贸

Compatibilitat 

Graus en Educaci贸

Cr猫dits

30 ECTS

modalitat

En l铆nia

Idioma

Angl猫s

Perfil alumne 

Titulats en Educaci贸 Infantil i/o Prim脿ria. Estudiants que estiguin cursant el grau en Educaci贸 Infantil i/o Prim脿ria. Titulats en Pedagogia, Psicologia o Educaci贸 Especial. Persones amb experi猫ncia professional d'almenys tres anys en centres educatius p煤blics, privats o concertats.

Admissi贸 i matr铆cula

Sol路licitud d'acc茅s via web, enviament de la documentaci贸 i formalitzaci贸 d'ingr茅s a la Universitat.

Calendari i horari

El postgrau en Primary Years Programme s'imparteix 铆ntegrament en l铆nia i t茅 una durada aproximada d'un any. L'horari s'ajusta al ritme de cada estudiant, ja que pot escollir entre fer-lo a temps complet o parcial i quantes hores al dia o a la setmana vol dedicar-hi.

Els estudiants que el vulguin cursar juntament amb els estudis de grau tamb茅 podran fer-ho. En aquest cas, comen莽aran el postgrau el tercer any de carrera i s'allargar脿 fins a cinqu猫. 

Calendari acad猫mic

 

Per qu猫 estudiar a la UAO CEU?

1. Projecci贸 de futur

Aquest t铆tol t茅 com a objectiu formar professionals de primer nivell en l'脿mbit de l'educaci贸 internacional. 脡s el primer postgrau a Espanya que ofereix una formaci贸 s貌lida en la filosofia i la metodologia PYP que s'imparteix als centres internacionals de l'Estat i del m贸n.

El postgrau en Primary Years Programme est脿 orientat a respondre les necessitats creixents dels professionals de l'educaci贸 que busquen millorar la qualitat de l'ensenyament i tamb茅 donar resposta a tem脿tiques actuals, com el curr铆culum transdisciplinari, l'ensenyament de valors, la capacitat de lideratge o la resoluci贸 de problemes.

Aquests estudis cobreixen tots els aspectes de l'aprenentatge en el context del Primary Years Programme del batxillerat internacional (IB). A m茅s, ofereix a l'estudiant idees 煤tils i pr脿ctiques per implementar correctament el programa.

2. Sector emergent

Cada vegada s贸n m茅s els centres educatius que opten per incloure el Primary Years Programme degut a la qualitat del programa i a les sortides professionals que ofereix als estudiants.

Aquest postgrau pret茅n cobrir les necessitats d'un sector emergent amb m茅s sortides professionals, com ho 茅s l'educaci贸 internacional. El programa est脿 dissenyat per facilitar l'acc茅s laboral a professionals de l'ensenyament.

3. Avantatge competitiu al mercat

El postgrau en Primary Years Programme permetr脿 als estudiants con猫ixer, aprofundir i desenvolupar l'experi猫ncia necess脿ria per guanyar avantatge competitiu al mercat de treball global.

4. Metodologia

La metodologia de treball est脿 basada en la metodologia impartida als centres IB. Per aix貌 es basa en gran part en la indagaci贸, observaci贸 i posterior reflexi贸. Cada bloc t茅 una s猫rie de treballs pr脿ctics que ajuden l'estudiant a entendre i aprofundir en el tema. En acabar els quatre blocs obligatoris, els alumnes tenen un per铆ode de pr脿ctiques en un centre internacional i el posterior treball de final de postgrau.

5. Per qu猫 cursar aquest programa? 

Els 煤ltims anys, el nombre de col路legis internacionals s'ha vist incrementat: fins a 5.000 centres en tot el m贸n. Espanya se situal al capdavant d'Europa, amb 366 centres internacionals i prop de 133.000 alumnes, per貌 s'espera que els propers 10 anys la xifra arribi a 16.000 centres. 

Aquest increment es deu a la demanda d'un ensenyament de qualitat i a les possibilitats acad猫miques i laborals que ofereixen aquests programes, a m茅s de l'inter猫s pels idiomes.

La majoria dels centres educatius que imparteixen aquesta metodologia contracten 煤nicament professionals amb experi猫ncia pr猫via impartint el Primary Years Programme. Per aix貌, disposar d'una formaci贸 s貌lida en l'脿mbit de l'educaci贸 internacional s'ha convertit en un element indispensable per als professionals que vulguin treballar en centres IB tant de l'脿mbit nacional com de l'internacional. 

6. Desenvolupament profesional

Els estudiants que cursin el postgrau en Primary Years Programme podran fer pr脿ctiques en centres internacionals tant d'Espanya com de l'estranger. Un cop acabats els estudis, els alumnes estaran capacitats per treballar als centres internacionals m茅s exclusius. 

 

 

Pla d'estudis 

Any 1 (3r curs de carrera) 

 • IB Philosophy
  - Understanding the IB philosophy across the continuum
  - Exploring the different definitions of international mindedness and its link to the PYP model and the continuum
  - The IB learner profile in the PYP
   
 • Teaching and Learning
  - Understanding the core elements of the PYP
  - A comparison between a constructivist and instructivist model
  - Inquiry-based teaching: structure, process and requirements
  - Essential elements in the curriculum: concepts, knowledge, skills, attitudes, action
  - Planning a PYP unit
   

Any 2 (4t curs de carrera) 

 • Curriculum Design
  - The role of transdisciplinary units of inquiry and the vertical and horizontal planning
  - Teaching strategies for differentiating instructional practice
  - Planning for students with special educational needs
  - Representing diverse cultures that exist in the classroom
   
 • Assessment in the PYP- The purpose of assessment
  - The role of formative and summative assessment
  - Strategies that ensure that the learner profile and the five essential elements are effectively addressed
  - Strategies to support individual and shared reflection
  - Designing tasks and rubrics for evaluation
  - Differentiation in assessment
  - Providing effective feedback (recording authentic student achievement and ways of providing feedback)
   
 • The Use of ICT in the PYP
  - The role and functionality of PRC in supporting the PYP
  - How to include ICT in the PYP  
   
 • CLIL and PYP
  - How CLIL helps planning the PYP units
  - Transdisciplinary teaching
   

Any 3 (5猫 curs de carrera) 

 • Placement
 • Dissertion
 

A partir de tercer els alumnes dels graus en Educaci贸 podran fer el curs Primary Years Programme, un programa en l铆nia que els permetr脿 acreditar-se per fer classe en col路legis internacionals.

Professorat 

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Direcci贸 acad猫mica

Dra. Agustina Lacarte. Profesora titular colaboradora de la Universitat Abat Oliba CEU en el grado biling眉e de Educaci贸n Infantil y Primaria. Doctora en Humanidades y Ciencias Sociales. Miembro del equipo de investigaci贸n TRIVIUM e investigadora en el 谩mbito de la educaci贸n internacional. IB Certificate in Teaching and Learning (DePaul University of Chicago). Profesora de educaci贸n primaria en el Primary Years Programme en colegio internacional de Barcelona. 
 

 

Claustro de profesores

 • Daya Plaza. M谩ster en Teaching English as a Second Language, Master en Educational Psychology. Jefa de departamento de ingl茅s de primaria. Con m谩s de trece a帽os de experiencia ense帽ando en Estados Unidos e Inglaterra en colegios internacionales. 
 • Melissa Contreras. Profesora del Primary Years Programme en colegio internacional de Barcelona. Experiencia docente en Venezuela, Brasil y Espa帽a y coordinadora en varios centros internacionales. Algunas de las certificaciones de la Organizaci贸n del Bachillerato Internacional que ha obtenido son: 鈥淢aking the PYP happen鈥 y 鈥淓videncing Learning鈥.
 • Sara Breton. Maestra de Educaci贸n Infantil y Primaria del Primary Years Programme en el Agora Sant Cugat International School. Amplia experiencia docente que se centra en el aprendizaje del ingl茅s como lengua extranjera. Ha trabajado en Alemania y Espa帽a. Certificaciones obtenidas de la Organizaci贸n del Bachillerato Internacional: 鈥淒emostraci贸n del aprendizaje鈥, 鈥淐omo hacer realidad el PYP鈥.

Salidas

SALIDAS PROFESIONALES

Las salidas profesionales del posgrado en primary years programme capacita para trabajar en centros internacionales tanto en espa帽a como en el extranjero de educaci贸n infantil y/o primaria as铆 como en centros privados, concertados o p煤blicos de educaci贸n infantil y/o primaria. 
Los alumnos pueden ejercer diferentes funciones en el centro, como:

 • Profesor
 • Profesor tutor
 • Coordinador del Primary Years Programme
 • Coordinador de Ingl茅s
 • Jefe de Estudios


Adem谩s, este t铆tulo, junto con la experiencia docente en colegios internacionales, tambi茅n ofrece la posibilidad de colaborar en los numerosos proyectos de la Organizaci贸n del Bachillerato Internacional.  

Precios y ayudas

IMPORTE TOTAL

2500 鈧

FORMA DE PAGO

Los asistentes al postgrado deben realizar el pago completo antes de iniciar el curso. El Servicio de Postgrado y Extensi贸n Universitaria remitir谩 la matr铆cula a la persona interesada para que efect煤e el pago en una de las entidades financieras que aparecen en el documento de matr铆cula. Dispondr谩 de 15 d铆as naturales para efectuar este tr谩mite.

La Universitat Abat Oliba CEU mantiene l铆neas de cr茅dito con diferentes entidades financieras con objeto de que sus alumnos puedan financiar la totalidad de sus estudios en condiciones ventajosas.

Para m谩s informaci贸n, los interesados pueden dirigirse al Servicio de Gesti贸n Acad茅mica.

M脕S INFORMACI脫N

Postgrado y Extensi贸n Universitaria
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
master@uao.es

Calidad y normativa

PERFIL DE INGRESO

El perfil de ingreso esperado de los alumnos que accedan al posgrado en Primary Years Programme es que cuenten con el nivel C1 de ingl茅s y, en caso de no tenerlo al iniciar el posgrado, se comprometan a tenerlo antes de finalizar los estudios.

Asimismo, se espera que los alumnos tengan las siguientes caracter铆sticas personales y acad茅micas:

 • inter茅s por la educaci贸n
 • facilidad de expresi贸n y comprensi贸n en lengua inglesa
 • amplio vocabulario, fluidez verbal, capacidad de comunicaci贸n y relaci贸n
 • capacidad de trabajo en equipo
 • capacidad de an谩lisis y s铆ntesis
 • capacidad de reflexi贸n y de observaci贸n
 • constancia, disciplina y responsabilidad en el trabajo 

 

 

Education Talks