🎓 Premi de l'ICAB al professor Daniel Benítez

El professor de Dret Civil de la nostra universitat, Daniel Benítez, ha estat guardonat amb el Premi Memorial Degà José Juan Pintó.

Fecha: dimecres, 08 de de febrer de 2023 a las 15:00h

Premi de l'ICAB al professor Daniel Benítez

El professor de Dret Civil de la nostra universitat, Daniel Benítez, ha estat guardonat amb el Premi Memorial Degà José Juan Pintó. Es tracta d'una distinció que lliura l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) com a forma secundar i estimular treballs de recerca sobre temes de dret civil a Catalunya.

El professor Benítez ha estat premiat pel projecte de recerca 'Realitat virtual i compravenda a Catalunya Determina la mostra a través de la realitat virtual la conformitat del bé? Especial referència a la compravenda immobiliària'. Com es dedueix del títol, es tracta d'una qüestió en la qual s'indaga l'impacte de les noves tecnologies en una qüestió tan fonamental per al dret civil com la compravenda immobiliària.

L'ICAB ha concedit ex aequo aquesta edició del premi. A més de Benítez, també ha estat premiada Mireia Insa Pineda. Tots dos van rebre la distinció de mans de la diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, Montse Pintó, (filla de José Juan Pintó) i del degà de l'ICAB, Jesús M. Sánchez, que és alumni de la nostra universitat.

Aquests premis sobre dret civil porten el nom de José Juan Pintó Ruiz, jurista que va ser degà de l'ICAB entre 1978 i 1982, president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya entre 1984 i 1988 i vicepresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola. En el moment de la seva defunció, en 2020, era degà emèrit de l'ICAB.

Premi de l'ICAB al professor Daniel Benítez