🎓 Presència en el Saló amb vocació competencial

Entre els dies 16 i 20 de març, la nostra universitat participa de nou amb un estand propi en el Saló de l'Ensenyament, que recupera la fórmula presencial després de dos anys sense poder fer-ho.

Fecha: dijous, 17 de de març de 2022 a las 18:45h

Presència en el Saló amb vocació competencial

Entre els dies 16 i 20 de març, la nostra universitat participa de nou amb un estand propi en el Saló de l'Ensenyament, que recupera la fórmula presencial després de dos anys sense poder fer-ho.

En la proposta del pròxim curs, destaca el reforç de la vocació competencial de la formació de grau. Es tracta d'un enfocament que connecta amb realitats constades en el món professional, en el qual cada vegada es reclama més una formació que equilibri coneixements i competències personals per fer un ús eficient dels primers.

En aquest sentit, l'aposta de la Universitat apunta en una doble direcció: d'una banda, reinterpretar part dels continguts curriculars; per un altre, contribuir a l'acreditació de competències.

El projecte Exploria és un exemple clar d'aquest enfocament renovador del currículum. De manera transversal, suposa la interpretació dels continguts de diverses assignatures des de l'òptica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. S'aplica en els graus d'Economia i Gestió, Màrqueting i Publicitat i Relacions Públiques.

Exploria es basa la metodologia de l'aprenentatge basat en problemes i d'aprenentatge col·laboratiu. Prenent com a eix temàtic el ODS 12 (Producció i Consum Responsable) i el ODS 13 (Acció pel Clima), es treballa transversalment en diverses assignatures la creació de plans d'empresa que afronten els reptes de la sostenibilitat d'empreses del sector de la moda.

De manera natural, s'obren vies al coneixement aplicat i a l'adaptació d'aquest coneixement a reptes concrets d'abast social.

El desenvolupament de competències també es reforça a través del Student Mentoring Programme, un model de connexió intergeneracional en el qual els estudiants de quart curs assumeixen funcions d'orientació de companys de primer curs.

Cada vegada més, les competències són identificades pels ocupadors com el factor que marca la diferència. En aquest context, a més de fomentar el seu desenvolupament, la Universitat considera fonamental que puguin ser acreditades. A aquest efecte, s'han creat els Badges Digitals, una certificació electrònica en la qual les competències figuren avalades per la mateixa universitat. D'aquesta manera, els titulats que hagin adquirit unes determinades competències durant el grau podran incorporar-les als seus perfils digitals en forma d'acreditació secundada per la mateixa universitat.

Presència en el Saló amb vocació competencial