🎓 "Paguem el preu d’haver posat direcció cap a Europa” 

Ucraïna és Europa i està pagant el preu dhaver posat direcció cap a Europa. Aquest és el missatge que ha deixat Oleksander Dzoma, representant del Consolat d'Ucraïna a Barcelona, a la Universitat, durant la seva intervenció en la jornada “La nostra seguretat, responsabilitat de tots”. La jornada s'organitzava com a preàmbul de la Cimera que l'OTAN celebrarà a Madrid durant els dies 29 i 30 de juny.   

Fecha: dimarts, 10 de maig de 2022 a las 16:15h

"Paguem el preu d’haver posat direcció cap a Europa” 

Ucraïna és Europa i està pagant el preu dhaver posat direcció cap a Europa. Aquest és el missatge que ha deixat Oleksander Dzoma, representant del Consolat d'Ucraïna a Barcelona, a la Universitat, durant la seva intervenció en la jornada “La nostra seguretat, responsabilitat de tots”. La jornada s'organitzava com a preàmbul de la Cimera que l'OTAN celebrarà a Madrid durant els dies 29 i 30 de juny
 
Davant la mirada del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i del delegat de Defensa a Catalunya, José Luis Barón Touriño, Dzoma ha assegurat que Ucraïna lliura actualment "la defensa de la frontera Est d'Europa". I ho fa per frenar una “allau”, de la mateixa manera que va fer fa segles contra els tàrtars, ha observat. 
 
El cònsol creu que Ucraïna ha estat agredida per voler formar part dels països desenvolupats i lliures, “aquells que tenen la persona al centre”. Cosa que no es pot dir de l'actual règim rus, ha assenyalat. 
 
Tampoc no ha dubtat a qualificar de “genocidi” les accions que Rússia està duent a terme en territori ucraïnès. “L'objectiu és posar fi al poble ucraïnès. Això ho veiem clar amb accions com ara l'atac a una maternitat”. 

La jornada ha comptat amb les intervencions del rector , Rafael Rodríguez-Ponga, el vicerector de Relacions Institucionals, Sergio Rodríguez López-Ros, el delegat de Defensa a Catalunya, capità de navili José Luis Barón Touriño, el cap de l'Unitat d'Anàlisi de la Seguretat Nacional, Jesús Díez Alcaide, la directora de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària, Belén Hurtado, i el rector honorari i director de la Càtedra d'Estudis Mundials 'Antoni de Montserrat', Juan Corona
 
La jornada en què ha intervingut Dzoma estava organitzada per la Federació d'Organització de Reservistes d'Espanya (FORE). Aquesta iniciativa s’insereix en el cicle que s’està promovent a diverses ciutats d’Espanya com a forma de preparar la Cimera de l’OTAN que tindrà lloc a Madrid. L'elecció d'Espanya com a seu d'aquesta cimera respon al fet que fa quaranta anys de la seva adhesió a l'Aliança Atlàntica.