馃帗 Psic貌leg de les organitzacions: reptes i oportunitats

Que poden aportar els psic貌legs de les organitzacions avui dia? A quins desafiaments s'enfronten per a aconseguir aportar valor als seus ocupadors? El professor Francisco Solano Romero ha tractat aquestas questions al podcast Future for Work.

Fecha: divendres, 17 de gener de 2020 a las 12:30h

Psic貌leg de les organitzacions: reptes i oportunitats

Qu猫 poden aportar els psic貌legs de les organitzacions avui dia? Quin 茅s el rol que han d'adoptar? A quins desafiaments s'enfronten per aconseguir aportar valor als seus ocupadors? El professor Francisco Solano Romero ha tractat aquestes q眉estions al podcast Future for Work.

Romero 茅s vocal de la junta directiva de la divisi贸 de psicologia de les organitzacions del Consell General de la Psicologia d'Espanya, i president de la secci贸 de psicologia de les organitzacions i del treball del Col路legi Oficial de Psicologia de Catalunya. A m茅s, 茅s director del postgrau en Psicologia i Coaching Esportiu i conductor del programa de formaci贸 de tutors De la Tutoria al Mentoring de la nostra universitat.

Per a Romero, la figura que s'encarrega de les persones dins d'una empresa ha de ser un psic貌leg de les organitzacions, ja que s贸n els que coneixen millor la conducta humana. Ara nom茅s falta 鈥渇er-ho visible" per a les organitzacions.

Aquesta 茅s una de les lluites dels col路legis de psic貌legs. Un dels seus objectius 茅s fer valdre la feina del psic貌leg i "que quan les empreses busquin un expert de les organitzacions sigui un psic貌leg", ha afirmat Romero.

Aquest expert en la mat猫ria ha remarcat que "una estrat猫gia no pot tenir 猫xit si no tenim en compte com podem influir sobre la cultura, com treballar amb el personal que tenim, i si el nostre personal 茅s capa莽 de treballar com volem". I per aix貌 el psic貌leg 茅s el m茅s qualificat, perqu猫 "el nucli de la psicologia del treball sempre ha estat el tema de selecci贸 de personal, la capacitat de pronosticar i la recerca", ha destacat.

A m茅s, Romero ha parlat sobre el perfil de treballador que es buscar脿 d'ara endavant. En aquest sentit, ha afirmat que "la capacitat d'adaptaci贸, flexibilitat, la capacitat d'entendre el nostre entorn i capacitat d'interacci贸 茅s i ser脿 sin貌nim de capacitat per a ocupabilitat".

Els temes que ha tractat Romero connecten especialment amb la realitat que es tracta a la menci贸 en Gesti贸 de Persones i Organitzacions, que s'ofereix com a t铆tol propi dins del grau en Psicologia de la Universitat.
 

Psic貌leg de les organitzacions: reptes i oportunitats