Fecha: dimarts, 14 de març de 2017 a las 12:45h

Recta final d'un itinerari transversal pels reptes de l'emprenedoria i el lideratge

Arriba a la recta final el Programa d'Emprenedoria i Lideratge que la Universitat ha organitzat amb l'objectiu de fomentar entre els estudiants de batxillerat l'emprenedoria, la creativitat i la resposta adaptativa a un entorn canviant. Només resten dues sessions de les vuit que componien el programa.

La següent, la del 18 de març, tindrà una protagonista principal: l'economia. D'introduir als participants del programa en els principis bàsics que regeixen l'economia dels nostres dies s'encarregarà el professor d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, José María Gai de Liébana. La seva ponència (12.00 hores) serà la segona de les previstes per a aquest dissabte, ont també intervindrà (10.00 hores) el director del programa Desconnecta, Marc Massip, que conduirà la sessió 'Més pantalles per guanyar'. Pel seu interès, ambdues estaran obertes a la participació de qualsevol estudiant de batxillerat interessat, a més dels inscrits al programa complet.

Sobre els eixos de la comunicació, el lideratge empresarial i el creixement personal, el Programa ha pretès donar cabuda a una gran diversitat de plantejaments, vinculats per la seva capacitat de suscitar reflexió i una visió àmplia dels desafiaments del nostre temps. En va ser expressió la sessió celebrada fa una setmana, en què es van succeir les intervencions del polític i diputat en el Parlament de Catalunya, Fernando Sánchez Costa, i del director de RAC 1, Eduard Pujol. El primer va parlar de l'activitat política com un entorn en què també són aplicables les premisses que defineixen el progrés i l'eficàcia propis dels diferents àmbits professionals. Així, per exemple, va advocar per traslladar a la política la lògica del "win win". A més, la política és un terreny idoni per al desplegament del lideratge, una qualitat que requereix "entendre abans que convèncer".

Per la seva banda, Pujol va fer èmfasi en la importància de comunicar bé, de donar-li presència i importància a la comunicació. "No hi ha cap exercici de comunicació que sigui neutre i mai no se sap quan un exercici de comunicació ens acaba marcant, raó per la qual convé estar atent per donar sempre el millor nivell de nosaltres mateixos". A més, també va deixar una reflexió sobre el moment que viu la ràdio, que, a parer seu, navega actualment amb el vent a favor de la tecnologia. Això és així perquè cada telèfon mòbil és un receptor potencial, així que la ràdio "que, suposadament hauria hagut de morir a les mans de la televisió o del vídeo, ha resistit i avui té la tecnologia a favor seu".

Com s'observa en l'exemple d'aquestes dues ponències, el Programa d'Emprenedoria i Lideratge és una via de connexió amb els problemes i tendències d'avui, dins d'una dinàmica en què es potencia la participació, el treball en equip i la creativitat.

Programa d'emprenedoria i lideratge