🎓 Debat científic sobre religiositat femenina en el Barroc

Va tenir lloc a la Universitat el Seminari formatiu titulat "Silenci femení i quietisme barroc".

Fecha: dijous, 03 de de maig de 2018 a las 18:30h

Debat científic sobre religiositat femenina en el Barroc

En el marc del projecte de recerca R+D+i, atorgat per MINECO, que dirigeix la Dra. Rosa Mª Alabrús, en la seva línia d'estudi sobre les diferents formes de tolerància que es reflecteixen en la història religiosa, cultural i social, en la Catalunya i en l'Espanya moderna, va tenir lloc a la Universitat el Seminari formatiu titulat "Silenci femení i quietisme barroc".

En el mateix es van desenvolupar tres ponències. En la primera, Mª Soledad Arredondo, catedràtica acreditada de la Universitat Complutense de Madrid, va disseccionar el silenci femení en els convents del segle XVII i la singular presència política i mediàtica que va tenir la monja sor María de Ágreda amb la seva incidència en la cort de Felipe IV.

En la segona, Alfonso Esponera, catedràtic de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, va analitzar l'impacte del quietismo de Miguel de Molinos en la construcció del silenci femení dels convents i en les estratègies de disciplinamiento de la religiositat femenina.

En la tercera ponència, Francisco Pons Fuster, professor de la Universitat de València, va explorar l'espiritualitat de Molinos i les fronteres entre ortodòxia i heterodòxia, a la fi del segle XVII.

El debat ha estat moderat per Rosa Mª Alabrús, professora de la nostra universitat i organitzadora d'aquest acte.

Debat científic sobre religiositat femenina en el Barroc