🎓 Les respostes de la Religió s'ensenyen millor a través de les preguntes

Fa uns anys, Sergio Gómez Moyano va rebre un encàrrec com a professor en el Col·legi Abat Oliba Spínola: havia de fer-se càrrec de l'assignatura de Religió.

Fecha: dimarts, 03 de d'octubre de 2023 a las 16:45h

Les respostes de la Religió s'ensenyen millor a través de les preguntes

Fa uns anys, Sergio Gómez Moyano va rebre un encàrrec com a professor en el Col·legi Abat Oliba Spínola: havia de fer-se càrrec de l'assignatura de Religió. Com a filòsof, en lloc de cenyir-se a transmetre els continguts de manera convencional, va decidir que la millor manera d'ensenyar religió era apel·lant a les grans preguntes sobre les quals tota persona s'interroga.

Gómez Moyano, que és professor dels graus d'Educació de la nostra universitat, va pensar que la millor manera de desplegar la matèria era posar sobre la taula qüestiones com l'origen de l'univers, la naturalesa humana o el sentit de la vida. A través d'elles, s'aniria obrint pas en la ment dels alumnes la relació entre fe i raó i, al final del camí, Déu mateix.

En altres paraules, el que va fer aquest docent va fer va ser traduir la Filosofia de Déu a un llenguatge i unes categories comprensibles per als adolescents. L'assignatura de Religió "a la manera de Gómez Moyano" va causar sensació.

Animat per aquesta acceptació, es va persuadir que seria una bona idea plasmar en un llibre la seva manera d'afrontar la docència de la Religió. D'aquest propòsit ha nascut l'obra 'On et vas amagar?', publicat per Didacbook.

El llibre es construeix a través d'anècdotes, relats, pel·lícules, cançons, fins i tot acudits... tots els elements que han servit per a ajudar a comprendre on es pot buscar a Déu en el nostre món. S'estructura en tres parts: la revelació natural de Déu en la naturalesa, la revelació natural de Déu en la inquietud interior de l'ésser humà i, finalment, la revelació sobrenatural de Déu juntament amb el valor de la fe.

L'obra es va presentar públicament el dia 16 de setembre, en les Llibreries Paulines de Barcelona. Van assistir a l'acte el director dels graus d'Educació la nostra universitat, Miguel Ángel Barbero, i director del grau en Filosofia, Mariano Bártoli, i diversos membres del grup d'investigació 'Família, Educació i Escola Inclusiva' (TRIVIUM).

Les respostes de la Religió s'ensenyen millor a través de les preguntes