馃帗 Retorn a Bellesguard per comen莽ar el curs

En principi, la pauta per a aquest nou curs 茅s la presencialitat f铆sica, sempre que sigui possible.

Fecha: dimecres, 16 de setembre de 2020 a las 18:45h

Retorn a Bellesguard per comen莽ar el curs

Avui ha estat un dia important per a la vida de la nostra universitat: Bellesguard torna a palpitar amb la pres猫ncia d'estudiants. Despr茅s de llargs mesos de par猫ntesi, amb el nou curs tornen les classes presencials als estudis de grau. En principi, la pauta per a aquest nou curs 茅s la presencialitat f铆sica, sempre que sigui possible. No obstant aix貌, per atendre els alumnes que han sol路licitat la pres猫ncia digital, aix铆 com per organitzar la doc猫ncia en els grups m茅s nombrosos, la Universitat ha incorporat el model de doble presencialitat, que comporta una combinaci贸 de pres猫ncia f铆sica i digital.

Com s'ha dit, la doble presencialitat entra en joc per donar resposta a dues situacions: les necessitats d'estudiants amb circumst脿ncies especials i el compliment de les restriccions d'aforament. Aquest 煤ltim cas es dona en grups en qu猫 el nombre d'estudiants dificulta el manteniment de la dist脿ncia interpersonal.

El model se sustenta en una clau tecnol貌gica: les aules de doble presencialitat. Aquestes aules estan equipades amb un sistema de c脿meres i pantalles que possibiliten als alumnes que no s贸n in situ una experi猫ncia d'immersi贸 en la din脿mica de l'aula. Aix铆, poden triar la perspectiva de l'aula que veuen des del seu equip i interactuar amb el professor o professora i els companys, que tamb茅 poden veure a trav茅s d'una pantalla. Per tot aix貌, es pot parlar d'una pres猫ncia digital interactiva.

D'aquesta manera, es garanteix el compliment de les normes d'aforament, alhora que s'assegura que tots els alumnes accedeixen a una doc猫ncia d'igual qualitat, independentment de si la seva pres猫ncia 茅s f铆sica o digital interactiva.

 

En els casos de doble presencialitat per causa del nombre elevat d'estudiants, per determinar qui hi assisteix f铆sicament i qui ho fa digitalment, el grup es divideix en dues meitats. Els dos subgrups que neixen d'aquesta partici贸 alternen setmanalment la modalitat de seguiment de l'assignatura. L'organitzaci贸 dels torns s'ha fet de manera que es garanteixi una distribuci贸 equilibrada entre el nombre d'hores de pres猫ncia f铆sica i de pres猫ncia digital interactiva.

Com s'ha assenyalat, la presencialitat digital interactiva tamb茅 es concep com una soluci贸 per a alumnes que es trobin en situacions determinades. A les persones vulnerables a la Covid-19, les persones residents a l'estranger o m茅s enll脿 de l'脿rea metropolitana de Barcelona i les persones en les quals concorrin altres circumst脿ncies particulars se'ls ha obert la possibilitat de fer tota la formaci贸 i avaluaci贸 de les assignatures en la modalitat presencial digital interactiva.

Els canvis no s'han limitat a la vida a l'aula; l'ingr茅s i l'estada al campus es fan d'acord amb les mesures i protocols de seguretat sanit脿ria aplicats per la Universitat. Aix铆, en entrar, una c脿mera de calor pren la temperatura de cada estudiant, que despr茅s ha de moure's segons les senyalitzacions que organitzen l'espai per fer-lo segur i que indiquen quins llocs estan disponibles a l'aula. A m茅s, l'煤s de la mascareta 茅s obligatori en tot el recinte. La nostra universitat disposa de la certificaci贸 Espai Protegit de Covid-19 de l'auditora AUDELCO.
 

Retorn a Bellesguard per comen莽ar el curs