ūüéď Salut mental i perspectiva antropol√≤gica

Davant d'aquesta realitat, la Universitat organitza el primer Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental amb l'objectiu principal de promoure el diàleg, la reflexió i la investigació interdisciplinària entre l'antropologia cristiana i les ciències de la salut mental.

Fecha:


  • Comienza: divendres, 13 de setembre de 2019 a las 08:00h
  • Finaliza: dissabte, 14 de setembre de 2019 a las 17:00h
Lugar:


  • Aula Magna

Salut mental i perspectiva antropològica

T√© alguna cosa que aportar l'antropologia cristiana a les ci√®ncies de la salut mental? I, ¬Ņpoden la psicologia o psiquiatria per si soles comprendre els fen√≤mens que esdevenen a l'interior de la persona?

Al llarg dels anys la separació entre les ciències de la salut i la reflexió antropològica ha portat a un empobriment en la societat i l'establiment de nombrosos prejudicis.

Això ha generat una pèrdua d'anàlisi en la complexitat i la bellesa de cada persona per part de la psicologia, que ha tendit envers el quantitatiu sense tenir en compte els fenòmens de la vida interior. Els professionals d'aquest camp es veuen obligats a separar el seu pensament analític de la seva sensibilitat cristiana, fet que els impedeix comprendre d'una manera més profunda als pacients.

Davant d'aquesta realitat, la Universitat organitza el primer Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental amb l'objectiu principal de promoure el diàleg, la reflexió i la investigació interdisciplinària entre l'antropologia cristiana i les ciències de la salut mental. Per enriquir les dues disciplines, es proposa fomentar la col·laboració entre psicòlegs / psiquiatres, filòsofs i teòlegs.

El 13 de setembre, el Congrés comptarà amb ponents d'àmbit internacional com el psicòleg i investigador d'Oxford University, Peter Hampson; el professor de la Divine Mercy University dels Estats Units, Paul Vitz; la professora de la universitat d'Edimburg Sarah Lane o el professor de la universitat de Friburg, Michael S. Sherwin.

La jornada del 14 de setembre tamb√© tindra participaci√≥ internacional. El professor i director d'estudis del Pontifici Institut Joan Pau II de Roma, Juan Jos√© P√©rez-Soba D√≠ez del Corral, el professor de les Universitats Salesiana i Gregoriana de Roma Amadeo Cencini, el president de l'European Movement of Christian Anthropology, Psychology and Psychotherapy (EMCAPP), Werner May, l'expresidenta de l'Associaci√≥ de Psic√≤legs Cristians a Pol√≤nia i vicepresidenta de EMCAPP, Anna Ostaszewska, el rector de l'Institut de Psicologia Cristiana de Moscou, Andrey Lorgus, el Professor del Col¬∑legi de Ci√®ncies Socials de Vars√≤via Krzysztof Wojcieszek, la Fundadora i Directora de l'Institut de Psicologia Cristiana a Sud-√†frica Nicolene Joubert i la directora del Centre d'Assessorament Psicol√≤gic ABIGAIL a Krasnoyarsk, R√ļssia, Elena Strigo.

A més dels ja esmentats anteriorment, psicòlegs, psiquiatres, filòsofs, teòlegs i docents de la nostra universitat i d'altres universitats espanyoles també participaran al Congrés. La inscripció pot fer-se mitjançant aquest enllaç.