🎓 L’accés a l’aigua potable, un recurs imprescindible

Uns 1100 milions de persones manquen d'accés a qualsevol tipus de font d'aigua per beure.

Fecha:


  • Comienza: dilluns, 14 de octubre de 2019 a las 10:30h
  • Finaliza: dilluns, 14 de octubre de 2019 a las 12:30h
Lugar:


Contacto

L’accés a l’aigua potable, un recurs imprescindible

Uns 1100 milions de persones no tenen accés a qualsevol mena de font d'aigua per a beure. Com a conseqüència directa d'això moren cada any 1,6 milions de persones a causa de malalties diarreiques (inclòs el còlera) atribuïbles a la falta d'accés a una aigua potable salubre i al sanejament bàsic.

Aquest és el context en el qual s'organitza la setmana d'educació i sensibilització 'Aigua per al Desenvolupament'. Dins d'aquesta, la nostra universitat acollirà la Jornada Hispà-Dominicana sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible, en la qual es presentaran els resultats del projecte 'Conveni Riu Els Baos: Aigua i Desenvolupament'. L'acte està organitzat per la Fundació Humanisme i Democràcia (H+D) i CESAL, amb el finançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i la col·laboració de la nostra Càtedra UNESCO.

A partir de l'exposició dels resultats d'aquesta acció de cooperació, de la qual s'han beneficiat prop de 45.000 persones de la província de Sant Joan (República Dominicana), es que se sensibilitzar sobre les necessitats, reptes i solucions relatius a l'accés als recursos hídrics.

L'acte començarà amb unes paraules del rector, Rafael Rodríguez-Ponga, i la delegada d'H+D a República Dominicana, Marina Pimentel. A continuació, la responsable de gènere d'H+D República Dominicana, Josefina Guante, presentarà el documental 'Quan el riu sona' i els resultats de la intervenció 'Riu Els Baos: Aigua i desenvolupament'. A continuació s'obrirà una taula rodona en la qual participaran tres experts del sector a República Dominicana: el coordinador General del Programa Cultura de l'Aigua de l'Institut Nacional de Recursos Hidràulics, Juan Francisco Saldaña, la directora de Desenvolupament Provincial de l'Institut Nacional d'Aigües Potables i Claveguerams, Esther Reyes, i el docent de la Catedra Reg i Mecanització Universitat Autònoma de Santo Domingo, Alfonso Morillo.

L’accés a l’aigua potable, un recurs imprescindible