🎓 Llum sobre l’enigma del Sant Sudari

Per això, la Pastoral de la Universitat ha invitat al membre del Centre Español de Sindonologia, Dr. Andrés Brito, per explicar els últims descobriments científics del Sant Sudari, en una conferència en la qual la relíquia s’ha tractat com a “document acotat en temps i espai que es pot estudiar i analitzar”, segons la definició de l’expert

Fecha: divendres, 07 de d'abril de 2017 a las 10:30h

Llum sobre l’enigma del Sant Sudari

El Sant Sudari és l’objecte arqueològic més estudiat de la història, la relíquia més venerada de la Cristiandat i un enigma científic.  Per això, la Pastoral de la Universitat ha invitat al membre del Centre Español de Sindonologia, Dr. Andrés Brito, per explicar els últims descobriments científics del Sant Sudari, en una conferència en la qual la relíquia s’ha tractat com a “document acotat en temps i espai que es pot estudiar i analitzar”, segons la definició de l’expert.

Andrés Brito ha realitzat un recorregut per la història de la Síndone, des de l’Evangeli, primers documents on es parla del Sudari, fins que en 1983 Humbert II de Savoia deixa el Sant Sudari en herència a la Santa Seu.

Entre les evidències científiques sobre la veracitat de la Síndone citats per Brito, destaquen: en primer lloc, que la imatge no està pintada, ja que no hi ha signes de pintura o pinzellades, sinó que es tracta de la degradació de la cel·lulosa. Al Sudari es troba codificada una informació tridimensional que només s’ha pogut informatitzar amb la tecnologia actual. Segons aquesta informació, la imatge que veiem es va realitzar per un flaix potent i curt que va gravar la imatge sense danyar-lo. Com que la imatge es completa, el flaix va haver de produir-se des de dins.

Segons Andrés Brito, experts palinòlegs, estudiosos del pol·len, van determinar que el Sant Sudari contenia 49 pòl·lens exclusius de les zones per les que se sap, segons l’Evangeli, que va passar el Sant Sudari. Amb aquesta tècnica es creu que la Síndone va estar al mes d’abril a Jerusalem.

Llum sobre l’enigma del Sant Sudari