Fecha: dijous, 08 de març de 2018 a las 18:30h

Investidura de doctors i reconeixements en Sant Tomàs

La Universitat va celebrar ahir el dia del seu patró Sant Tomás d'Aquino a l'Aula Magna. Una festivitat plena de premis, beques i reconeixements en diferents àmbits.

L'acte es va obrir amb la projecció del vídeo de la memòria del curs 2016-2017 i va concloure amb les paraules de la rectora en funcions, Eva Perea, amb què va reivindicar que la “grandesa” d'un centre educatiu no està en els grans nombres “sinó en com fa les coses”.

La cerimònia va seguir amb el lliurament de premis en diferents categories. El Premi de Fotografia va ser atorgat a Joan Pere Morell i Borja Sansa; el Premi de Literatura, a Alberto Merino i Javier Rey-Stollé; el Premi al Millor Esportista l'hi va portar Mónica Cabal, després de la seva gran actuació en els Campionats Universitaris de Natació; el Premi Extraordinari de Grau es va atorgar a Judith Deig, Sheila Gallego, Cristina López, Maria Xenia Puig, Sara Ramón, Joan Jorquera i a Javier Mercadé; Jaime Mercant Simó y María Inés Reston van rebre el Premi Extraordinari de Doctorat; el Premi als Projectes d'Innovació i Millora de la Qualitat Docent va ser lliurat els professors Juan José Guàrdia, Marcin Kazmierczak i Carmen Parra; i finalment, també es va lliurar el Premi Jaume Brufau i Prats a la Fundació Jesús Serra.

Així mateix, la Universitat va lliurar la distinció commemorativa dels 25 anys de pertinença a aquesta universitat al professor de Dret Mercantil, Juan Antonio Roger.

Durant l'acte, també s’ha celebrat l’acte d’investidura dels nous membres del claustre de doctors. El curs passat va ser especialment productiu en aquest sentit, ja que es va produir l’ingrés de 56 nous doctors.  

A banda d'aquests guardons també es van atorgar les beques i reconeixements al mèrit acadèmic per part d'institucions col·laboradores Banc Santander, Fundació Damm, Selecta i Obra Social ‘La Caixa’. Per la seva banda, Càrites Diocesana de Barcelona va lliurar dos premis: al Millor Treball de Final de Grau  a Amèlia Martínez pel el seu treball ‘Resiliència i Factors de protecció en les dones víctimes de violència en la seva relació de parella’, i al Millor Treball de Final de Màster per a Laura Busto i el seu treball ‘La cooperativa com a actiu a la conservació i desenvolupament local’, a causa del tractament de temes de contingut social.

La lliçó magistral, que tenia per títol “Possessió versus propietat”, ha estat un dels punts centrals de la festivitat del patró de la Universitat. El professor del Departament de Dret i Ciència Política de la nostra universitat, Adolfo Lucas, va ser l'encarregat d'impartir-la. Durant la seva conferència, va parlar sobre la relació entre la propietat i la possessió en el context de la problemàtica de l'ocupació.

Consulta més informació a la nota de premsa.

Santo Tomás