Fecha:


  • Comienza: dijous, 11 de octubre de 2018 a las 17:00h
  • Finaliza: dijous, 11 de octubre de 2018 a las 19:00h
Lugar:


  • Aula 1.01
Contacto

Un taller per entendre i treballar la creativitat

Per què els gossos es mullen els dies de pluja? O, més aviat, per què els gossos no han ideat cap sistema per protegir-se de la pluja i l'ésser humà els té per desenes? La resposta està en la creativitat, en la capacitat de desembarassar-se de les respostes automàtiques, de sortir dels canals convencionals per trobar millors solucions als problemes plantejats.

Però, es pot exercitar la creativitat? Mariano Baños, que durant dècades ha treballat de creatiu en diferents agències i empreses, opina que sí, no en va ha impartit durant molts anys l'assignatura de Creativitat del grau en Publicitat i Relacions Públiques de la nostra universitat.

La creativitat es pot induir perquè implica una predisposició a mirar la realitat des d'òptiques no explorades. Però perquè aquest exercici sigui realment profitós, convé entendre com traça el cervell els seus circuits i automatismes, què és la creativitat, quina relació té amb la utilitat i de quina forma podem exercitar-nos per adoptar una actitud creativa davant les coses. Aquests i altres aspectes seran els que tractarà Mariano Baños en el Taller de Creativitat que ha organitzat el Servei d'Alumni dins de la seva proposta de Lifelong Learning. Sortiran d'allí els participants amb una alternativa que millori als paraigües?