馃帗 La tributaci贸 en els fonaments de la startup

El m脿ster universitari en Gesti贸 Administrativa, que la nostra universitat imparteix juntament amb l'Institut Superior de Gesti贸 Administrativa de Catalunya, compleix deu anys.

Fecha: divendres, 01 de mar莽 de 2019 a las 15:45h

La tributaci贸 en els fonaments de la startup

El m脿ster universitari en Gesti贸 Administrativa, que la nostra universitat imparteix juntament amb l'Institut Superior de Gesti贸 Administrativa de Catalunya, compleix deu anys. Una d猫cada des que es va posar en marxa el primer m脿ster professionalitzant en aquesta mat猫ria de Catalunya. La data mereix celebraci贸 i s'ha organitzat un programa d'activitats per fer-ho.

La primera cita ha estat una sessi贸 sobre la fiscalitat de les startups, que ha tingut lloc a l'Aula Magna i ha condu茂t el soci de l'脌rea Fiscal de Rousaud Costas Duran, I帽aki Silva.

Malgrat que en la consci猫ncia general la startup es vincula a un substrat de noves tecnologies, en realitat el concepte fa refer猫ncia a empreses de nova creaci贸. I, com a tals, en la seva fundaci贸 i desenvolupament cal prendre una s猫rie de decisions de transcend猫ncia per a les obligacions tribut脿ries.

En aquest sentit, Silva ha fet refer猫ncia a problem脿tiques com la manera de retribuir a l'empresari, la  la imputaci贸 dels beneficis en les societats professionals, la fiscalitat de la inversi贸 i dels ingressos per venda, els sistemes per a atreure el talent, la q眉esti贸 de la redomesticaci贸 i el denominat exit tax o els beneficis fiscals addicionals.

Molts emprenedors se centren a posar en marxa el seu model de negoci i desatenen aquests aspectes. No obstant aix貌, tal com ha recomanat Silva, en l'脿mbit de la tributaci贸, "tenir ben posats els fonaments des del principi pot suposar un estalvi considerable".

 

La tributaci贸 en els fonaments de la startup