🎓 Universitat i reptes globals del treball i la migració

Els participants del Seminari Internacional 'Immigració a Europa i l'Agenda del Treball Digne de l'OIT' han estat rebuts per l'arquebisbe de Barcelona, Mn Juan José Omella.

Fecha: dilluns, 04 de de juliol de 2022 a las 20:30h

Universitat i reptes globals del treball i la migració

Els participants del Seminari Internacional 'Immigració a Europa i l'Agenda del Treball Digne de l'OIT' han estat rebuts per l'arquebisbe de Barcelona, Mn Juan José Omella. El seminari se celebra al Campus de Bellesguard durant els dies 4 i 5 de juliol i està organitzat per la nostra universitat i la Plataforma Internacional de Cooperació i Migració, amb la col·laboració de Centre Europeu per a Assumptes dels Treballadors (EZA).

La representació del seminari estava encapçalada pel rector de la i president de la PICM, Rafael Rodríguez-Ponga, el copresident de la EZA i vicepresident de la PICM, Piergiorgio Sciacqua, i María Reina Martín, vicepresidenta de la PICM i de EZA.

La celebració d'aquest seminari d'anàlisi parteix de la convicció que els reptes del món del treball i els de la immigració han de ser analitzats com a cares d'una mateixa moneda. Així, el seminari centrarà la seva mirada en tres pilars: les universitats, com a centres de formació en els quals s'expressa l'ideal de convivència, els reptes i oportunitats de la presència de refugiats a la UE i l'agenda de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Representants de diverses entitats socials europees aporten la seva visió sobre aquests temes. Aquestes entitats comparteixen una visió sobre el desenvolupament humà alineada amb els principis de l'humanisme cristià.

El cardenal Juan José Omella ha mostrat la seva satisfacció per la convergència en l'acció d'aquestes organitzacions, dedicades a "promoure l'acolliment, la pau i la solidaritat". A més, ha fet referència al paper que pot jugar la universitat en un objectiu que estima fonamental: "obrir canals per a acollir, acompanyar i integrar siguin motor de transformació". També ha fet referència al paper de les universitats: "una universitat no és gran per la seva mida sinó per la dimensió de les seves persones".

Universitat d'imaginaris globals

Precisament, sobre la universitat com a espai d'aproximació de "els grans imaginaris" ha reflexionat en la primera sessió de treball el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Qualitat de la nostra universitat, Swen Seebach. I ho ha fet des d'una perspectiva global, ja que un aspecte clau de la integració cultural és la "integració d'imaginaris en una universitat cada vegada més globalitzada". Seebach ha dialogat amb Ignacio Argote (CEAT i vicepresident i secretari de la PICM), que ha mostrat la seva preocupació les "tecnologies disruptives".

A més de la recepció per part del cardenal Omella i les tres sessions de treball monogràfiques, el seminari també serveix com a reunió de la Junta Directiva de la PICM. El programa es completa amb una visita al centre d'acolliment de l'Església de Santa Anna.

Universitat i reptes globals del treball i la migració