🎓 Permanència en la universitat de la víctima de violència de gènere

La nostra universitat i la resta d'universitats catalanes establiran un protocol d'actuació per a facilitar el trasllat de centre a les víctimes de violència de gènere que el necessitin per les seves circumstàncies.

Fecha: dijous, 10 de gener de 2019 a las 20:00h

Permanència en la universitat de la víctima de violència de gènere

La nostra universitat i la resta d'universitats catalanes establiran un protocol d'actuació per a facilitar el trasllat de centre a les víctimes de violència de gènere que el necessitin per les seves circumstàncies. Així ho han acordat en el Conveni de Col·laboració per a la Implantació d'un Procediment de Canvi d'Estudis Oficials de Grau, que serà aplicable a les víctimes d'aquesta classe de violència. El Conveni s'ha subscrit sota l'auspici de l'àrea d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Fonamentalment, el conveni permetrà que aquestes estudiants, que moltes vegades es veuen obligats a canviar de residència, puguin realitzar el trasllat d'expedient a un altre centre d'una manera més àgil, i de forma gratuïta. Les mesures s'inspiren en el propòsit general de promoure que segueixin els seus estudis al més aviat possible. També s’aplicaran als fills de les dones que han patit violència de gènere.

El conveni s'ha signat en un acte en el qual, a més dels rectors de les universitats signants, han participat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i la presidenta de la Comissió Dona i Ciència, Anna Berga.

 

Convenio