馃帗 Viure en Esperan莽a a Palerm聽

El 24 de gener, un grup de professors i estudiants de les tres universitats聽CEU聽van ser a Palerm per a formar part de la Missi贸 Esperanza i Caritat. Aquest viatge de voluntariat universitari va estar liderat pel professor de la nostra universitat, Jorge Mart铆nez聽Lucena, dins de les activitats del聽Servei de Pastoral.

Fecha: dimarts, 28 de juliol de 2020 a las 09:00h

Viure en esperan莽a a Palerm聽

El 24 de gener un grup de professors i estudiants de les tres universitats CEU van ser a Palerm per formar part de la Missi贸 Esperan莽a i Caritat. Aquest viatge de voluntariat universitari va estar liderat pel professor de la nostra universitat Jorge Mart铆nez Lucena dins de les activitats del Servei de Pastoral.  

Des de fa anys, la Missi贸 ha donat refugi a persones en situaci贸 de pobresa o desemparament i ja ha acollit m茅s de 800 persones migrades des del nord d'脌frica. Els pilars d'aquest lloc d'acolliment s贸n el fundador i guia espiritual de la Missi贸, Biagio Conte, i el sacerdot Pino Vitrano.

L'objectiu d'aquest voluntariat universitari era la solidaritat, per貌 tamb茅 l'aprenentatge, ja que la Missi贸 茅s un exemple del comprom铆s de l'obra de l'Esgl茅sia amb l'acci贸 social de la fe.  

En aquesta l铆nia, l'estudiant del doble grau de Periodisme i Ci猫ncies Pol铆tiques Javier Oliver va aprofitar el viatge a Palerm per gravar i dirigir el reportatge Viure en Esperan莽a. Aquest curt recull els testimonis d'alguns dels membres de la Missi贸 Esperan莽a i Caritat a Palerm.

 

El reportatge va ser presentat en la categoria audiovisual de la XI edici贸 dels Premis de Periodisme Alberta Gim茅nez. Oliver havia estat premiat en les dues edicions anteriors: IX Premi de Periodisme Alberta Gim茅nez en la categoria escrita de reportatge social, amb l'obra Una llar oculta al cor de Palma, i va quedar segon en el X Premi de Periodisme Alberta Gim茅nez en la categoria escrita de reportatge social amb l'obra La solitud en forma de vellesa

Aix铆 mateix, el projecte de voluntariat en la Missi贸 Esperan莽a i Caritat ha estat guardonat amb Premi a la Solidaritat que lliura l'International Council of Univeristies in the Spirit of Saint Thomas Aquinas (ICUSTA). Aix貌 va suposar el suport financer de l'organitzaci贸 per desenvolupar-ho.

 

Viure en esperan莽a a Palerm聽