馃帗 La Xarxa Vives es compromet amb els ODS

La Xarxa Vives apunta al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a objectiu estrat猫gic per als vint-i-dos membres que componen aquesta xarxa d'universitats.

Fecha: dijous, 13 de febrer de 2020 a las 17:45h

La Xarxa Vives es compromet amb els ODS

La Xarxa Vives apunta al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a objectiu estrat猫gic per als vint-i-dos membres que componen aquesta xarxa d'universitats. Aquesta 茅s una de les conclusions principals de la reuni贸 de la Xarxa, que s'ha celebrat els dies 11 i 12 de febrer a Tortosa.

Amb vista a la consecuci贸 d'aquest prop貌sit, emmarcat dins de l'Agenda 2030 impulsada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, el Consell General ha fixat diverses l铆nies d'actuaci贸. D'una banda, s'anima les universitats a ampliar la col路laboraci贸 amb els agents socials implicats en el desenvolupament dels ODS, aix铆 com intensificar la promoci贸 i difusi贸 d'accions empreses per aconseguir aquests objectius. D'altra banda, la Xarxa, com a tal, es compromet a introduir la perspectiva dels ODS en la seva tasca de sensibilitzaci贸, promoci贸 i suport a les iniciatives de les diferents universitats, particularment a les que es dirigeixen espec铆ficament als estudiants.

Els acords aprovats pel Consell General havien estat pr猫viament discutits i consensuats en un debat estrat猫gic moderat pel vicepresident I de la Xarxa, Jordi Monta帽a, i que ha comptat amb la participaci贸 dels rectors de les universitats.

Aix铆 mateix, els debats els ha presidit el nostre rector, Rafael Rodr铆guez-Ponga, ja que la nostra universitat t茅 la presid猫ncia rotat貌ria de la Xarxa Vives fins al mar莽. Aleshores es constituir脿 una nova junta directiva en la qual el rector passar脿 a ocupar una de les vicepresid猫ncies. L'altra correspondr脿 al rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Vicente Navarro. 脡s a dir, els dos vicepresidents de la Xarxa Vives seran rectors d'universitats CEU.

Durant els sis mesos en qu猫 hem ocupat la presid猫ncia rotat貌ria, hem acollit una reuni贸 de la Comissi贸 Permanent i hem impulsat un comunicat del Consell General sobre la situaci贸 a Catalunya, un document aprovat per unanimitat.

La Xarxa Vives 茅s una organitzaci贸 que aglutina universitats adscrites a l'脿mbit cultural o ling眉铆stic catal脿. En total, est脿 formada per 22 centres pertanyents a quatre pa茂sos diferents: Andorra, Espanya, Fran莽a i It脿lia.

La Xarxa Vives es compromet amb els ODS