馃帗 La Xarxa Vives es compromet amb els ODS

La Xarxa Vives apunta al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a objectiu estrat猫gic per als vint-i-dos membres que componen aquesta xarxa d'universitats.

Fecha: dijous, 13 de febrer de 2020 a las 16:45h

La Xarxa Vives es compromet amb els ODS

La Xarxa Vives apunta al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a objectiu estrat猫gic per als vint-i-dos membres que componen aquesta xarxa d'universitats. Aquesta 茅s una de les principals conclusions de la reuni贸 de la Xarxa, que s'ha celebrat durant els dies 11 i 12 de febrer a Tortosa.

Amb vista a la consecuci贸 d'aquest prop貌sit, emmarcat dins de l'Agenda 2030 impulsada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, el Consell General ha fixat diverses l铆nies d'actuaci贸. D'una banda, s'anima a les universitats a ampliar la col路laboraci贸 amb els agents socials implicats en el desenvolupament dels ODS, aix铆 com intensificar la promoci贸 i difusi贸 d'accions empreses per a aconseguir aquests objectius. Per altra banda, la Xarxa, com a tal, es compromet a introduir la perspectiva dels ODS en la seva labor de sensibilitzaci贸, promoci贸 i suport a les iniciatives de les diferents universitats, particularment en aquelles es dirigeixen espec铆ficament als estudiants.

Els acords aprovats pel Consell General havien estat pr猫viament discutits i consensuats en un debat estrat猫gic moderat pel vicepresident I de la Xarxa, Jordi Monta帽a, i que ha comptat amb la participaci贸 dels rectors de les universitats.

Aix铆 mateix, els debats han estat presidits pel nostre rector, Rafael Rodr铆guez-Ponga, ja que, fins al mes de mar莽, la nostra universitat ostenta la presid猫ncia rotat貌ria de la Xarxa Vives. En aquest moment, es constituir脿 una nova junta directiva en la qual el rector passar脿 a ocupar una de les vicepresid猫ncies. L'altra correspondr脿 al rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Vicente Navarro. 脡s a dir, els dos vicepresidents de la Xarxa Vives seran rectors d'universitats CEU.

Durant els sis mesos en qu猫 hem ocupat la presid猫ncia rotat貌ria, hem acollit una reuni贸 de la Comissi贸 Permanent i impulsat un comunicat del Consell General sobre la situaci贸 a Catalunya, document que va ser aprovat per unanimitat.

La Xarxa Vives 茅s una organitzaci贸 que aglutina a universitats adscrites a l'脿mbit cultural o ling眉铆stic catal脿. En total, est脿 formada per 22 centres pertanyents a quatre pa茂sos diferents: Andorra, Espanya, Fran莽a i It脿lia.

 

La Xarxa Vives es compromet amb els ODS