馃帗 Palmar猫s de la Lliga de Debat preuniversit脿ria de Xarxa Vives

L'equip de debat d'Aula Escola Europea de Barcelona ha estat el guanyador de la Lliga de Debat per a estudiants de Batxillerat i Secund脿ria que organitza la Xarxa Vives. Ha debatut a la final amb els representants de l'Institut de Tecnificaci贸 d'Amposta.

Fecha: divendres, 05 de abril de 2019 a las 16:00h

Palmar猫s de la Lliga de Debat preuniversit脿ria de Xarxa Vives

L'equip de debat d'Aula Escola Europea de Barcelona ha estat el guanyador de la Lliga de Debat per a estudiants de Batxillerat i Secund脿ria que organitza la Xarxa Vives. Ha debatut a la final amb els representants de l'Institut de Tecnificaci贸 d'Amposta. Per altra banda, el premi al millor orador del torneig ha estat per a l'alumna del Col路legi Abat Oliba Loreto, Sofia Gassiot P茅rez.

Aix铆 ha quedat el palmar猫s d'un torneig de debat que 茅s, por el nombre de participants, el m茅s important dels que se celebraran al sud d'Europa dins de la seva categoria. Aquest any han participat 163 centres, la qual cosa implica cerca de 5.000 alumnes. Sumats els debats classificatoris als de la fase final, que aquest any s'ha celebrat la nostra universitat, en donen un total de 200.

El tema proposat per l'organitzaci贸 ha estat la seg眉ent pregunta: Calen les fronteres entre pa茂sos? Tots els participants havien d'estar preparats per  defensar la resposta afirmativa i la negativa, ja que la posici贸 que calia defensar en cada debat se sortejava de forma aleat貌ria. Aquesta 茅s una de les riqueses de l'exercici del debat en l'脿mbit educatiu, ja que s'estimula l'amplitud de mires en l'an脿lisi de problemes complexos.

Organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats, la Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Andorra. Escola Valenciana, l'Acad猫mia Valenciana de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalanes, la Diputaci贸 de Barcelona i l'Ajuntament de Val猫ncia col路laborin, a m茅s de diversos ajuntaments com els de Barcelona, Blanes, Castell贸, Guadassuar, Matar贸, Olot, Ontinyent, Roses, Salt, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicent del Raspeig, Sedav铆, Terrassa, Vic, Vidreres i Vila-real
 

Palmar猫s de la Lliga de Debat preuniversit脿ria de Xarxa Vives