🎓 Trobada amb el cònsol general de la Xina a BCN

El projecte estratègic xinès d'impulsar una franja econòmica mitjançant la revitalització de l'espai que en el passat es va conèixer com la ruta de la seda és una de les realitats que més influeixen en la geopolítica global.

Fecha: divendres, 22 de de març de 2024 a las 14:00h

Trobada amb el cònsol general de la Xina a BCN

El projecte estratègic xinès d'impulsar una franja econòmica mitjançant la revitalització de l'espai que en el passat es va conèixer com la ruta de la seda és una de les realitats que més influeixen en la geopolítica global. Per aquesta raó el Club Atenea ha organitzat la sessió 'La Geopolítica Xinesa des de la Perspectiva Diplomàtica', que ha tingut com a protagonista al cònsol general de la República Popular de la Xina a Barcelona, Hu Aimin.

Aimin ha fet referència a les deliberacions del XIV Comitè Nacional de la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès, coneguda com "Les Dues Sessions". En aquest sentit, ha fet referència al propòsit d'aprofundir en l'obertura a través de la ruta de la seda.

Aquesta idea, que es concreta en mesures com l'"abolició de les mesures restrictives a la inversió estrangera en el sector manufacturer" s'inspira en un principi general de "fomentar la connectivitat, les infraestructures, les polítiques i el finançament de poble a poble", ha subratllat el cònsol.

Tal com ha expressat, la franja econòmica de la ruta de la seda implica la "construcció de la comunitat d'un futur compartit per a la humanitat". Aimin ha insistit en aquesta idea: "la ruta de la redona significa noves oportunitats per al desenvolupament global".

L'organització d'aquesta trobada amb el cònsol respon a la intenció del Club Atenea de promoure activitats que permetin connectar a la comunitat universitària amb els temes que avui defineixen l'agenda global.

Trobada amb el cònsol general de la Xina a BCN