Fecha:


  • Comienza: dimarts, 13 de novembre de 2018 a las 16:30h
  • Finaliza: dimarts, 13 de novembre de 2018 a las 18:00h
Lugar:


  • CaixaFórum
Contacto

Yunus i els tres zeros del capitalisme

El professor, emprenedor social i banquer, Muhammad Yunus, creador del concepte de microcrèdit i microfinances, ofereix una conferència a Barcelona en la qual reflexionarà sobre les constants que aconsellen remodelar el sistema capitalista.

En la ponència, titulada "Un món de tres zeros: zero pobresa, zero atur i zero contaminació" desenvoluparà la seva convicció que les dinàmiques actuals del capitalisme condueixen inexorablement a la desigualtat, l'atur i la destrucció mediambiental". En comptes d'això, aquest premi Nobel de la Pau, proposa reemplaçar el capitalisme per un sistema en el qual l'altruisme funcioni com una força motora.

La presència de Yunus a Barcelona s'explica pel fet que la capital catalana és des de fa tres anys Social Business City (SBC). Dins d'aquest concepte, que el mateix Yunus ha impulsat en diverses ciutats del món, interactuen diferents agents implicats en el desenvolupament de l'economia social. Entre ells, està la Càtedra d'Economia Social de la nostra universitat, que ha participat en el SBC des de la seva formació.

Els interessats a assistir a la conferència, pot inscriure's a través d'aquest formulari.