🎓 Confinament no és igual a sedentarisme: un dia, un exercici

Durant aquests dies de confinament forçós i preventiu, és molt fàcil caure en el sedentarisme. Aquest segons l’Organització Mundial de la Salut, caus més morts que l’obesitat i molts experts el qualifiquen de “el nou tabaquisme”. I està demostrat que els nostres gens necessiten el moviment per lluitar contra qualsevol malaltia.

Fecha: dimecres, 25 de març de 2020 a las 11:45h

Confinament no és igual a sedentarisme: un dia, un exercici

Durant aquests dies de confinament forçós i preventiu, és molt fàcil caure en el sedentarisme. Aquest, segons l’Organització Mundial de la Salut, causa més morts que l’obesitat i molts experts el qualifiquen com “el nou tabaquisme”. Està demostrat que els nostres gens necessiten moviment per lluitar contra qualsevol malaltia.

 

 

 

Per preservar, millorar i mantenir la nostra salut física i emocional, el Servei d’Esports de la Universitat ha creat un programa d’exercicis tipus TABATA, una tipologia d’exercicis intervàl·lics, que està present en els despatxos del PAS i el PDI de la nostra universitat.

 

El Servei d’Esports ha elaborat un vídeo animat de quatre senzills exercicis que es poden fer en molt poc espai i cada un al seu ritme. Podeu escollir qualsevol dels quatre que apareixen a l’animació, els que més s’adaptin a la vostra forma física, però recomana començar per l'u o el quatre, sobretot si teniu problemes d’articulacions o fa temps que no feu exercici.

Després poseu el cronòmetre del mòbil o rellotge a zero i comenceu amb els primers 20 segons d’exercici. Heu de completar vuit sèries de moviment i esgotar els quatre minuts. Feu deu segons de descans entre cada una de les sèries.

El Servei d’Esports us anima a millorar la vostra salut física, emocional, familiar i social a través del seu programa d’activitat física.

Confinament no és igual a sedentarisme: un dia, un exercici