馃帗 Premi de les Acad猫mies Pontif铆cies al professor Abbate

El director d'estudis del grau en Ci猫ncies Pol铆tiques de la nostra universitat, Stefano Abbate ha estat guardonat amb el Premi de les Acad猫mies Pontif铆cies 2018.

Fecha: dimarts, 06 de novembre de 2018 a las 16:15h

Premi de les Acad猫mies Pontif铆cies al professor Abbate

El director d'estudis del grau en Ci猫ncies Pol铆tiques de la nostra universitat, Stefano Abbate ha estat guardonat amb el Premi de les Acad猫mies Pontif铆cies 2018. Es tracta d'un premi que organitzen l'Acad猫mia Pontif铆cia de Teologia i l'Acad猫mia Pontif铆cia de Sant Tom谩s d'Aquino, sota l'auspici Pontifici Consell de la Cultura.

La de 2018 茅s la XXII edici贸 d'un premi que les dues acad猫mies pontif铆cies organitzen amb l'objectiu promoure la recerca que contribueixin de forma rellevant a enriquir l'horitz贸 de l'humanisme. En la filosofia dels guardons tamb茅 est脿 l'incentiu de l'estudi en aquest camp del coneixement entre joves investigadors i docents, ja que est脿 dirigit a candidats menors de 40 anys.

El lliurament del premi se celebrar脿 en el marc de la sessi贸 p煤blica de les Acad猫mies Pontif铆cies, que tindr脿 lloc el pr貌xim 4 de desembre. El protocol de l'acte inclou un breu parlament del professor Abatte, que intervindr脿 en pres猫ncia del cardenal secretari d'Estat, Pietro Parolin, i del cardenal president del Pontifici Consell de la Cultura, Gianfranco Ravasi. El Sant Pare envia un missatge de felicitaci贸 als ganadors.

Abbate, que ha estat premiat ex aequo, va presentar a concurs la tesi amb qu猫 es va doctorar a la nostra universitat l'any 2014. Titulada La secularitzaci贸 de l'esperan莽a cristiana a trav茅s de la gnosi i l'ebionisme, en ella realitza una connexi贸 entre dues de les heretgies m茅s primerenques en la hist貌ria del cristianisme amb la visi贸 filos貌fica de la hist貌ria de pensadors moderns com Kant, Saint Simmon i Fichte. Una de les contribucions m茅s originals del treball d'Abbate 茅s que evidencia una continu茂tat de l'escatologia gn貌stica i ebionita en construccions teol貌giques posteriors fins a la seva versi贸 secularitzada en el pensament modern.

La tesi va ser dirigida pel professor Miguel 脕ngel Belmonte. Stefano Abbate pertany des de fa anys al grup de recerca 'Persona i Vida Personal' (PROSOPON) de la nostra universitat.

 

Premi de les Acad猫mies Pontif铆cies al professor Abbate