Fecha: dimarts, 06 de novembre de 2018 a las 15:15h

Premi de les Acadèmies Pontifícies al professor Abbate

El director d'estudis del grau en Ciències Polítiques de la nostra universitat, Stefano Abbate ha estat guardonat amb el Premi de les Acadèmies Pontifícies 2018. Es tracta d'un premi que organitzen l'Acadèmia Pontifícia de Teologia i l'Acadèmia Pontifícia de Sant Tomás d'Aquino, sota l'auspici Pontifici Consell de la Cultura.

La de 2018 és la XXII edició d'un premi que les dues acadèmies pontifícies organitzen amb l'objectiu promoure la recerca que contribueixin de forma rellevant a enriquir l'horitzó de l'humanisme. En la filosofia dels guardons també està l'incentiu de l'estudi en aquest camp del coneixement entre joves investigadors i docents, ja que està dirigit a candidats menors de 40 anys.

El lliurament del premi se celebrarà en el marc de la sessió pública de les Acadèmies Pontifícies, que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre. El protocol de l'acte inclou un breu parlament del professor Abatte, que intervindrà en presència del cardenal secretari d'Estat, Pietro Parolin, i del cardenal president del Pontifici Consell de la Cultura, Gianfranco Ravasi. El Sant Pare envia un missatge de felicitació als ganadors.

Abbate, que ha estat premiat ex aequo, va presentar a concurs la tesi amb què es va doctorar a la nostra universitat l'any 2014. Titulada La secularització de l'esperança cristiana a través de la gnosi i l'ebionisme, en ella realitza una connexió entre dues de les heretgies més primerenques en la història del cristianisme amb la visió filosòfica de la història de pensadors moderns com Kant, Saint Simmon i Fichte. Una de les contribucions més originals del treball d'Abbate és que evidencia una continuïtat de l'escatologia gnòstica i ebionita en construccions teològiques posteriors fins a la seva versió secularitzada en el pensament modern.

La tesi va ser dirigida pel professor Miguel Ángel Belmonte. Stefano Abbate pertany des de fa anys al grup de recerca 'Persona i Vida Personal' (PROSOPON) de la nostra universitat.

 

Stefano Abbate