🎓 Abbate rep el Premi de les Acadèmies Pontifícies

El director d'estudis del grau en Ciències Polítiques, Stefano Abbate, ha rebut el Premi de les Acadèmies Pontifícies

Fecha: dijous, 06 de desembre de 2018 a las 09:00h

Abbate rep el Premi de les Acadèmies Pontifícies

El director d'estudis del grau en Ciències Polítiques, Stefano Abbate, ha rebut el Premi de les Acadèmies Pontifícies que concedeixen l’Acadèmia Pontifícia de Teologia i la Acadèmia Pontifícia de Sant d'Aquino, sota l'auspici Pontifici Consell de la Cultura.

Abbate ha estat guardonat ex aequo (l'altre investigador premiat ha estat Francisco Javier Pueyo Velasco) en uns premis que celebren la seva XXII edició i que van ser constituïts amb l'objectiu d'encoratjar la recerca que contribueix a enriquir l'horitzó de l'humanisme. Així ho ha destacat el Sant Pare, Papa Francisco, en el missatge que ha enviat als premiats, en què expressava la seva convicció que els seus treballs i recerques representen un estímul "per investigar i aprofundir els temes fonamentals per a una visió humanista cristiana". Als premis poden presentar la seva candidatura investigadors menors de 40 anys.

La cerimònia de lliurament s'ha produït en el context de la sessió pública de les Acadèmies Pontifícies. Abbate ha rebut el diploma corresponent de mans del cardenal secretari d'Estat, Pietro Parolin, i del cardenal president del Pontifici Consell de la Cultura, Gianfranco Ravasi.

El treball pel qual aquest professor ha estat mereixedor de la distinció és la tesi que va presentar per accedir a la condició de doctor en 2014. L'estudi, que es titula "La secularització de l'esperança cristiana a través de la gnosi i l'ebionismo", es traça una relació entre aquestes dues primerenques herejies amb els pilars fonamentals del pensament d'autors moderns com Saint Simmon i Fichte. A través de la tesi, es pot apreciar la continuïtat de l'escatologia gnòstica i ebionita a través de construccions teològiques posteriors fins a arribar una forma secularitzada en l'edat moderna.

Abbate, la tesi del qual va ser dirigida pel professor Miguel Ángel Belmonte, desenvolupa des de fa anys la seva activitat investigadora dins del grup 'Persona i Vida Personal' (PROSOPON) de la nostra universitat.

 

Abbate rep el Premi de les Acadèmies Pontifícies