馃帗 Ad茅u al professor Andreu Barrabino

El professor Andreu Barrabino, persona molt estimada dins de la nostra comunitat universit脿ria, va morir ahir, 8 de gener, als seixanta-sis anys d'edat.

Fecha: dijous, 09 de gener de 2020 a las 16:00h

Adeu al professor Andreu Barrabino

El professor Andreu Barrabino, persona molt estimada dins de la nostra comunitat universit脿ria, va morir ahir, 8 de gener, als seixanta-sis anys. Es tracta d'una p猫rdua molt sentida pels alumnes, personal i professorat de la Universitat, on es va fer figura indispensable durant diverses d猫cades.

El Dr. Barrabino va ser, a m茅s, el formador de moltes generacions de professionals del terreny de la Publicitat i les Relacions P煤bliques, el M脿rqueting i la Comunicaci贸, que avui el recorden amb afecte.

La mort d'Andreu Barrabino deixa un gran buit en el m贸n de la comunicaci贸 i la publicitat, al desenvolupament del qual va contribuir singularment des del punt de vista professional i acad猫mic. No en va, va estar entre els impulsors del Col路legi Oficial de Publicitaris i Relacions P煤bliques de Catalunya, el primer d'aquest 脿mbit que es va instituir a Espanya, i tamb茅 entre els fundadors de l'Institut de Comunicaci贸 Integral (ICOMI), del qual va ser director general i conseller delegat.

En integrar-se l'ICOMI dins de la nostra universitat, Barrabino va passar a exercir la direcci贸 d'estudis de Publicitat i Relacions P煤bliques, c脿rrec que va ocupar durant diverses d猫cades. Primer dins de l'ICOMI, i despr茅s a la Universitat, va ser un dels inspiradors dels premis GoliADs de la publicitat i la comunicaci贸.

Recerca i reconeixements

En la faceta cient铆fica, sobresurt com el gran investigador i bi貌graf de la vida i obra del comunic貌leg Joan Costa, una de les figures m茅s rellevants a escala internacional de la comunicaci贸 organitzacional. La dedicaci贸 a l'estudi de les aportacions de Costa el va convertir en una de les veus m茅s reconegudes sobre la q眉esti贸 de la comunicaci贸 estrat猫gica, concepte al qual va conferir un gran impuls acad猫mic.

Per les seves aportacions acad猫miques i professionals al sector de la publicitat i la comunicaci贸, va rebre diversos reconeixements. Entre ells, el Drac de Plata, que concedeix l'Associaci贸 Empresarial de la Publicitat i el GoliAD a la millor traject貌ria professional en la cinquena edici贸 d'aquest certamen.

Llicenciat en Ci猫ncies de la Informaci贸 i doctor en Psicologia per la Universitat Aut貌noma de Barcelona, Andreu Barrabino tamb茅 va impartir doc猫ncia en aquesta universitat. Per貌 la seva v脿lua acad猫mica i professional tamb茅 era apreciada fora de les nostres fronteres, com a prova d'aix貌 trobem la doc猫ncia que impartia a la Universitat Javeriana de Bogot脿 (Col貌mbia), la Hochschule Augsburg University of Applied Sciencies (Augsburg, Alemanya) o la Universitat de les Am猫riques (l'Equador).

 

Adeu al professor Andreu Barrabino